Мінекономіки роз'яснило окремі питання бронювання військовозобов’язаних працівників

Мінекономіки у листі від 10.01.2024 № 2704-20/2153-01 надало роз'яснення щодо оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов’язаних.

Мінекономіки роз'яснило окремі питання бронювання військовозобов’язаних працівників

Головне у січні для закупівельника 2024

Міністерство, відповідно до Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2015 № 45 (із змінами) (далі ‒ Порядок), пропонує керівникам державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств:

  • організувати взаємодію з ТЦК та СП (органами СБУ, підрозділами Служби зовнішньої розвідки України) за місцем розташування державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства щодо термінів оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час відповідно до Порядку;
  • підготувати визначені Порядком документи щодо бронювання військовозобов’язаних з урахуванням таких вимог:
  • військовозобов’язаним, які під час дії воєнного стану набули право на відстрочку, або прийняті на роботу в державні органи, місцеві органи, підприємства на посади, які включені до затверджених Урядом переліків посад і професій військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, оформити Посвідчення та Повідомлення про зарахування військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік (далі – Повідомлення). У відповідних позиціях Посвідчення та Повідомлення, оформлених з урахуванням змін, внесених, зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 06.06.2023 № 571, щодо строку дії відстрочки зазначити:
  • військовозобов’язаних, які працюють в державних, місцевих органах – «на строк проведення мобілізації»;
  • військовозобов’язаних, які працюють на підприємстві – «на шість місяців»;
  • військовозобов’язаним підприємств, яким необхідно продовжити бронювання у зв’язку із завершенням строку дії наданої їм відстрочки від призову на військову службу на період мобілізації та на воєнний час (далі – відстрочка), оформити нові Посвідчення та Повідомлення, у яких в позиціях щодо строку дії відстрочки зазначити – «на шість місяців».

Мінекономіки інформує, що Порядок не містить норм щодо обмежень в бронюванні військовозобов’язаних, які мають дефіцитну для Збройних Сил України військово-облікову спеціальність.

Міністерство пропонує Генеральному штабу Збройних Сил України скоординувати роботу ТЦК та СП щодо використання в роботі зазначених рекомендацій стосовно порядку оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов’язаних.

Джерело: лист Мінекономіки від 10.01.2024 № 2704-20/2153-01

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
223

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4209

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
176

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді