Громади Житомирщини отримали 28 нових інклюзивних шкільних автобусів

Напередодні Нового року 28 закладів загальної середньої освіти на Житомирщині отримали шкільні автобуси, які спеціально обладнано для маломобільних груп населення. Відтепер діти з інвалідністю матимуть доступ до очного навчання разом з однолітками.

Закупівля інклюзивних шкільних автобусів

ВЕБІНАР. Закупівлі комунальних послуг

«Торік ми отримали 22 інклюзивних автобуси від міжнародних партнерів, ще 15 закупили територіальні громади самостійно. А в переддень Нового року я з великим задоволенням передав новенькі автобуси для 28 закладів загальної середньої освіти», – зауважив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

У 2023 році на закупівлю шкільних автобусів спрямували майже 92 мільйони гривень: держава виділила 47 мільйонів гривень та понад 45 мільйонів гривень виділили громади. За ці кошти вдалося придбати 462 автобуси, з них – 51 спеціально обладнаний для перевезення маломобільних груп населення.

Щодо поточної ситуації:

  • 6256 – загальна кількість шкільних автобусів в Україні, зокрема спеціальних;
  • 269 – кількість спеціальних автобусів для перевезення дітей на кріслах колісних;
  • 134 – кількість спеціальних автобусів в опорних ЗЗСО;
  • 1912 – додаткова потреба на 2024 рік;
  • 192 – додаткова потреба у спеціальних автобусах для перевезення дітей на кріслах колісних.

Щоб усі діти на рівних умовах могли відвідувати школи очно, навчатися та спілкуватися з однолітками, державна і обласна влади спільно з громадами працюють для відновлення шкільного автопарку.

Коштом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та коштами місцевих бюджетів на основі співфінансування в 2024 році заплановано придбати 541 автобус. З цих транспортних засобів – 88 спеціально обладнаних.

За словами заступниці міністра освіти і науки України Євгенії Смірнової, забезпечення інклюзивними автобусами є важливим для створення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю. Завдяки такому автотранспорту діставатися до шкіл і садочків зможуть також і діти з маломобільних груп населення, а це насамперед – про відкритий доступ до освіти.

Закупівля автобусів відбувається в межах флагманського проєкту «Освіта для всіх», який реалізується Міністерством освіти і науки України на виконання Стратегії створення безбарʼєрного простору в Україні, яка ініційована першою леді Оленою Зеленською.

Джерело: офіційний сайт МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
125

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14715

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6048

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді