Уряд виділив додаткову дотацію громадам у розмірі 1,3 млрд грн

Уряд затвердив розподіл обсягу додаткової дотації з державного бюджету 235 місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування за ІV квартал 2023 року.

Уряд виділив додаткову дотацію громадам у розмірі 1,3 млрд грн

Проєкт місцевого бюджету на 2024 рік: складання розрахунку

22 грудня, на засіданні Уряду, затверджено розподіл обсягу додаткової дотації з державного бюджету 235 місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування за ІV квартал 2023 року у розмірі понад 1,3 млрд грн, з яких:

  • 1,14 млрд грн для компенсації 43 місцевим громадам, які зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією рф.
  • 175 млн грн для компенсації 192 місцевим бюджетам недонадходження ПДФО (не враховуючи військовий ПДФО) у порівнянні з минулим роком для забезпечення видатків територіальних громад.

З урахуванням цього розподілу у 2023 році органи місцевого самоврядування  отримали 17,2 млрд грн додаткової дотації для виконання своїх повноважень. 

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантійний лист про оплату

Гарантійний лист про оплату може знадобитися, щоб підтвердити оплату за надані послуги, поставлені товари, виконані роботи. Скачайте універсальний зразок гарантійного листа про оплату з урахуванням бюджетного законодавства
14

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
59

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
87

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді