Уряд затвердив переліки бюджетних програм для ефективного використання коштів у 2024 році

Кабінет Міністрів України прийняв протокольне рішення «Про порядки використання коштів Державного бюджету України у 2024 році».

Уряд затвердив переліки бюджетних програм для ефективного використання коштів у 2024 році

Як запланувати закупівлі на наступний рік

Пропозиції до протокольного рішення, підготовлені Мінфіном, спрямовано на ефективне використання коштів державного бюджету та забезпечення своєчасного і належного виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік».

Протокольним рішенням Уряду затверджено переліки бюджетних програм, за якими необхідно у 2024 році вперше розробити та затвердити порядки використання коштів державного бюджету (28 бюджетних програм), та внести зміни до чинних порядків використання коштів державного бюджету (42 бюджетні програми).

Щодо змін до порядків використання, то найбільше потребують доопрацювання:

  • назви головних розпорядників бюджетних коштів та бюджетних програм;
  • механізми використання бюджетних коштів;
  • напрями використання бюджетних коштів;
  • інші положення щодо особливостей бюджетних програм на відповідність документам державного стратегічного планування.

Протокольне рішення Уряду прийнято на виконання Бюджетного кодексу України та спрямовано на мінімізацію ризиків під час використання бюджетних коштів.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Гарантійний лист про оплату

Гарантійний лист про оплату може знадобитися, щоб підтвердити оплату за надані послуги, поставлені товари, виконані роботи. Скачайте універсальний зразок гарантійного листа про оплату з урахуванням бюджетного законодавства
12

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
56

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
87

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді