❗ Казначейство повідомляє про останній день проведення платежів у 2023 році

Останнім днем проведення платежів за видатками клієнтів органів Казначейства в бюджетному 2023 році є 27 грудня 2023 року.

Особливості казначейського обслуговування

Закупівлі за бюджетні кошти на 2024 рік та казначейське обслуговування

27 грудня 2023 року до 17.30 завершується прийняття електронних документів клієнтів із системи дистанційного обслуговування «Клієнт-казначейства - Казначейство» (далі – СДО) до облікових систем АС «Є-Казна Доходи», АС «Є-Казна». У період з 30 грудня 2023 року по 01 січня 2024 року прийняття органами Казначейства електронних документів від клієнтів через СДО не здійснюється. Клієнтська частина СДО у зазначений період працює у штатному режимі, доступним буде:

  • перегляд інформації;
  • друк виписок;
  • функції формування;
  • візування документів.

У період з 27 грудня 2023 року по 29 грудня 2023 року Казначейство працює в системі електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП НБУ) у звичайному режимі та здійснює зарахування надходжень до бюджетів усіх рівнів та інших платежів (поповнення рахунків з електронного адміністрування податків, перерахування коштів єдиного соціального внеску, митних платежів та ін.) на рахунки, відкриті в Казначействі.

У період з 30 грудня 2023 року по 01 січня 2024 року включно міжбанківські платіжні операції через СЕП НБУ від Казначейства та/або на адресу Казначейства не здійснюються (учасники СЕП НБУ не зможуть здійснювати платежі на адресу Казначейства, а Казначейство – на адресу учасників СЕП).

Починаючи з 02 січня 2024 року органи Казначейства працюють у звичайному режимі.

ДКСУ звертає увагу, що кошти в іноземній валюті, які обліковуються на рахунках, відкритих в установах банків (крім залишків власних надходжень бюджетних установ в іноземній валюті, які обліковуються на їх рахунках, відкритих в установах банків, коштів на рахунках бюджетних установ, розташованих за кордоном, коштів, розмішених на рахунках у банках у іноземній валюті, отриманих як надходження в рамках програм допомоги і грантів Європейського Союзу, урядів іноземних держав, міжнародних організацій, донорських установ та як кредити (позики), залучені державою від іноземних держав, іноземних фінансових установ і міжнародних фінансових організацій у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України, а також коштів в іноземній валюті, розміщених на рахунках головних розпорядниками коштів державного бюджету в Національному банку України відповідно до пункту 56 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України) на підставі платіжних інструкцій власників рахунків необхідно перерахувати не пізніше 29 грудня 2023 року:

  • у разі отримання бюджетною установою коштів з державного бюджету в іноземній валюті з рахунку Казначейства, невикористані кошти в іноземній валюті перераховуються за реквізитами, розміщеними на вебсайті ДКСУ/Головна/Реквізити валютних рахунків;
  • у разі самостійної закупівлі іноземної валюти на міжбанківській валютній біржі, невикористані кошти в іноземній валюті перераховуються у порядку, зворотному отриманню таких коштів.

В полі «призначення платежу» платіжної інструкції додатково зазначити  «Стаття 57 БКУ».

Джерело: офіційний сайт ДКСУ,  Регламент роботи органів Державної казначейської служби України у період завершення бюджетного 2023 року та початку 2024 року, затверджений наказом ДКСУ від 27.11.2023 № 299

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Договір про закупівлю за державний кошт

Договори, фінансові зобов’язання в яких виконуються за рахунок бюджетних коштів, відрізняються від звичайних господарських договорів не лише наявністю відповідних процедур, що передують укладанню, але й порядком оплати виконаних господарських зобов’язань. Розглянемо основні умови, дотримання яких дозволить знизити ризики непорозуміння з Державною казначейською службою України та відповідно убезпечить від штучної затримки платежів за виконані договірні зобов’язання.
157

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13356

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді