Всесвітня продовольча програма ООН розширює підтримку програми шкільного харчування в Україні

16 листопада 2023 року Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) підписала договори з 11 областями щодо підтримки щоденних шкільних обідів для понад 60 000 дітей у 420 школах країни.

Шкільне харчування в Україні

Закупівля продуктів харчування: визначаємо код ДК

Минулого навчального року ВПП і Міністерство освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування. Упродовж першого етапу програми ВПП підтримала приготування їжі для 12 000 дітей у 58 школах Київської області. Завдяки щедрому фінансуванню від Уряду Франції та приватних донорів цього навчального року ВПП змогла розширити програму по всій країні.

Упродовж 2023–2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей.

Кошти, отримані в межах програми, школи спрямують на:

  • поліпшення якості харчування;
  • зменшення вартості обідів, яку покривають батьки.

Області обирали на підставі низки критеріїв, зокрема:

  • рівня продовольчої безпеки;
  • кількості внутрішньо переміщених осіб.

ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування та в тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, органами місцевого самоврядування і школами.

«Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни, — сказав директор ВПП ООН в Україні Метью Голлінгворт. — Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився».

Джерело: офіційний сайт МОН

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Вебінари з публічних закупівель: анонс

Відмічайте у робочому календарі безплатні заходи у сфері публічних закупівель. Реєструйтеся та готуйте свої запитання до лекторів. По закінченню заходу отримаєте сертифікат про пройдене навчання
1539

Підтвердні документи для заключення договору з Нафтогаз Трейдингом

Експерт зорієнтує: як укласти договір про закупівлю природного газу з Нафтогаз Трейдингом на увесь опалювальний сезон 2024/2025 року; на що звернути увагу під час реєстрації бюджетних зобов’язань за таким договором. На допомогу — зразок оформлення календарного плану до довгострокового договору
1251

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
231

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4234

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
216

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді