Мінфін у серпні забезпечив перерахування з держбюджету 16,6 млрд грн трансфертів до місцевих бюджетів

У серпні Мінфін згідно з бюджетним законодавством забезпечив перерахування міжбюджетних трансфертів місцевим бюджетам в обсязі 16,6 млрд грн, що становить 88,8 % від передбачених розписом асигнувань.

Мінфін у серпні забезпечив перерахування з держбюджету 16,6 млрд грн трансфертів до місцевих бюджетів

Зокрема:

  • базову дотацію перераховано в сумі 2,4 млрд грн, або 100 % до розпису асигнувань;
  • додаткові дотації перераховано в сумі 897 млн грн.

Також у розпорядженні органів місцевого самоврядування, територій, на яких ведуться (велися) бойові дії, або тимчасово окупованих територій у серпні залишилась реверсна дотація в обсязі 239,3 млн грн, яка не перераховувалась до державного бюджету в умовах воєнного часу.

Залишки коштів на рахунках місцевих бюджетів та бюджетних установ за загальним і спеціальним фондами за січень – серпень  2023 року збільшились на  86,4  млрд грн і станом на 1 вересня 2023 становлять 201,8 млрд гривень. Залишки коштів збільшилися у всіх регіонах України. За рахунок цих ресурсів органи місцевого самоврядування і надалі мають можливість забезпечувати фінансування першочергових потреб на місцевому рівні.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Суму за договором про закупівлю електроенергії вичерпали, а кіловати ще є: як діяти

Замовник вичерпав суму за договором про закупівлю електроенергії, але на залишку залишилися кіловати. Із 1 жовтня замовнику потрібно укласти новий договір, щоб встигнути приєднатися до нового постачальника. Як бути із старим договором після розрахунку за вересень? Чи потрібно укладати додаткову угоду на зменшення обсягу?
36

Нові можливості та онлайн-підтримка для VIP-передплатників системи «Експертус Держзакупівлі»

З 1 жовтня система «Експертус Держзакупівлі» стала ще потужнішим інструментом для закупівельників. Тепер кожен передплатник VIP-версії може розраховувати на щоденну підтримку експертів, які готові допомогти вирішити робочу проблему
80

Закупівля постачання теплової енергії

Як правильно організувати закупівлю теплової енергії? За яким кодом ДК її закуповувати? Чи зобов’язаний замовник укладати саме типовий договір про закупівлю теплоенергії? Чи правомірно вносити зміни до такого договору? Ключові аспекти, які повинен знати замовник під час підготовки та підписання договору про закупівлю теплової енергії за державні кошти — у статті
4753

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді