За підтримки Мінінфраструктури в Україні працюватиме Проєктний офіс DREAM

Мінінфраструктури спільно з Агентством відновлення у співпраці з Open Contracting Partnership створюють Проєктний офіс розробки і впровадження цифрової екосистеми управління відновленням — Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management (DREAM)
Отримайте безплатний доступ на цілу добу

DREAM — це державна електронна екосистема, яка забезпечить єдиний цифровий маршрут для всіх проєктів відбудови. Вона збиратиме всі дані про проєкти в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків і діаграм та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

Головне завдання Проєктного офісу — розроблення та впровадження функціоналу екосистеми DREAM, інтеграція реєстрів та систем, наповнення сторінок проєктів та громад, створення аналітичних інструментів, залучення ключових користувачів до роботи з екосистемою, комунікація з ключовими стейкхолдерами, проведення навчань з використання екосистеми тощо.

До складу Проєктного офісу входять напрям ІТ-розробки, напрям роботи з користувачами та комунікаційний напрям. Експерти Проєктного офісу допоможуть налагодити роботу з DREAM користувачам системи, а також ключовим стейкхолдерам відновлення — як всередині України, так і за її межами.

«Агентство відновлення вже розпочало впровадження великих проєктів по всій країні. Екосистема DREAM дозволить слідкувати за реалізацією всіх проєктів відновлення в режимі онлайн. Тому критично важливо вже зараз залучати органи місцевого самоврядування до введення їхніх проєктів в Галузеву систему управління відновленням інфраструктури, яка є частиною DREAM і адмініструється Агентством. Разом з Проєктним офісом ми зможемо максимально швидко наповнити систему актуальними даними про проєкти і залучити міжнародних партнерів і громадськість до процесу відновлення», — підкреслив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

Публічний модуль екосистеми доступний за посиланням dream.gov.ua та дає змогу переглядати дані в розрізі секторів, громад та регіонів. Крім того, в DREAM стали доступними дані за інвестиційними проєктами і проєктами державно-приватного партнерства. Наразі публічна інформація в DREAM доступна англійською та українською мовами. Повний функціонал екосистеми DREAM стане доступним у березні 2024 року.

Джерело: офіційний сайт КМУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4176

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді