Мінінфраструктури створює екосистему управління відновленням DREAM

Мінінфраструктури презентувало комунікаційну платформу єдиної електронної екосистеми управління відновленням DREAM, яку розробляло з травня 2022 року. Повне рішення очікується у грудні 2023 року

 

DREAM збиратиме всі дані за проєктами відбудови в режимі онлайн, відображатиме ці дані у вигляді зручних таблиць, графіків, діаграм та забезпечить публікацію відкритих даних відповідно до глобального стандарту Open Contracting Data Standard.

Система дасть змогу контролювати кожен етап життєвого циклу проєкту:

  • реєстрацію пошкоджень і руйнувань;
  • фінансування;
  • проведення закупівель;
  • проведення будівельних робіт;
  • введення об’єктів в експлуатацію.

DREAM стоятиме на захисті децентралізації та підсилить спроможність місцевої влади, дасть змогу швидше розвивати громади, території, сприятиме залученню фінансування.

Оскільки всі проєктні ідеї в DREAM потрапляють на єдину «вітрину проєктів», кожна громада має можливість напряму презентувати власні проєкти потенційним інвесторам. Джерела фінансування можуть бути різними: державний або регіональний бюджет, кошти іноземних урядів й організацій, приватних інвесторів, комбіновані, в рамках державно-приватного партнерства.

Міжнародні організації завдяки DREAM зможуть обирати проєкти для фінансування. Вони також можуть контролювати, як використані їхні кошти. Інвестори матимуть доступ до всієї інформації про закупівлі, регулярних звітів про виконання робіт, аудиту, тож зможуть відстежувати прогрес за кожним з профінансованих проєктів.

DREAM охоплює вже наявні реєстри та системи, зокрема: Реєстр пошкодженого і зруйнованого майна (РПЗМ), Геоінформаційну систему (ГІС), Галузеву систему управління відбудовою інфраструктури, ДІЯ, ЄДР, Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ), Prozorro, Spending.gov.ua. А також до DREAM входитимуть системи, які тільки створюються.

Попри всю складність, завдання DREAM є чітким та простим: забезпечити підзвітну і ефективну відбудову України. Система доступна за посиланням dream.gov.ua.

Джерело: Єдиний вебпортал органів виконавчої влади

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4177

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді