У Prozorro поділилися, як працює функціонал для звітування оборонних замовників

Відповідно до змін в Законі «Про публічні закупівлі» за результатами здійснення закупівель на період дії правового режиму воєнного стану в разі здійснення закупівлі без використання ЕСЗ, за умови що вартість предмета закупівлі для товарів і послуг оборонного призначення, інших товарів і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони дорівнює або перевищує 200 тис грн, для робіт оборонного призначення та робіт для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони - 1,5 мілн грн, держзамовник (служба держзамовника, військова частина) оприлюднює в ЕСЗ звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, протягом 10 робочих днів з дня укладення такого договору

🎓Не відкладайте підвищення кваліфікації на потім!

Скористайтеся унікальною пропозицією вересня

ban_school_092024.jpg

ХОЧУ НА НАВЧАННЯ

Хто може опублікувати звіт

Державні замовники (служба державного замовника, військова частина), які звітуватимуть про закупівлі без використання електронної системи, у системі позначені категорією «Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони».

Лише в замовників, які обрали цю категорію, після вибору закупівлі «Закупівля без використання електронної системи» з’явиться можливість поставити позначку «Оборонна закупівля».

Як заповнити інформацію в Prozorro

Щоб опублікувати звіт, оборонному замовнику необхідно зайти в електронний кабінет на майданчику та обрати серед переліку «Закупівля без використання електронної системи».

Після цього потрібно натиснути на позначку «Оборонна закупівля» та почати заповнення звіту.

Як заповнити звіт

Окремі поля (наприклад, назва і ЄДРПОУ) будуть заповнені автоматично.

Звіт не передбачає обов’язкового заповнення полів про місцезнаходження та місце поставки. Тому цю інформацію можна видалити, навіть якщо вона підтягнеться з особистого кабінету.

Якщо в закупівлі є кілька частин предмета закупівлі, то потрібно заповнювати інформацію про всі ці частини (наприклад, кабель тонкий тощо).

У полі «Кількість» за замовчування стоятиме 1, адже згідно із законом необхідно зазначати ціну за одиницю товару. Водночас загальна вартість предмета закупівлі буде заповнена автоматично або ж можна зазначити суму всіх цін за одиницю зі звіту.

Оскільки інформація про постачальника не розкривається, то на порталі в графі «Постачальник» буде інформація про спеціально створеного для цього випадку «Оборонного постачальника» з кодом ЄДРПОУ 88888888.

Де можна переглянути оборонні звіти

Відповідну інформацію можна знайти за пошуком у Prozorro, обравши фільтр «Обґрунтування» та натиснувши «Оборонні звіти».

Як повідомили в Prozorro, наразі закупівлі ще не відображаються, оскільки замовники лише будуть завантажувати свої звіти в систему.

Джерело: фейсбук-сторінка Prozorro

Наталія Заєць консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Скористайтеся покроковою інструкцією, щоб провести закупівлю в електронному каталозі із застосуванням запиту пропозицій постачальників за оновленими вимогами Особливостей та Порядку № 822

 

 

 

 

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Закупівля за договором керованого доступу

Закон про публічні закупівлі не поширюється на придбання за договором керованого доступу, однак є вимога оприлюднити звіт. Що врахувати під час закупівлі ліків за договором керованого доступу - пояснюємо
162

Звіт про виконання договору 2024

Пояснимо, коли та як замовник оприлюднює в електронній системі закупівель звіт про виконання договору про закупівлю. Дізнайтеся ключові аспекти звітування за видами закупівель, вимоги та строки оприлюднення звітності
56008

Що врахувати закупівельнику наприкінці грудня 2023-го: 6 гарячих справ

Кінець року — завжди виклик для закупівельників. Треба не тільки завершити рік, а й розпочати закупівлі на наступний. Розгляньмо основні гарячі справи, щоб завершити 2023 рік та забезпечити потреби на початку 2024-го року
457

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді