Уряд ухвалив постанову про використання Платформи реєстрів

Кабмін ухвалив постанову «Деякі питання створення та функціонування державних електронних платформ для ведення публічних реєстрів». Постановою затверджене положення про використання Платформи реєстрів
РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ

КМУ постановою від 18 квітня 2023 р. № 356 «Деякі питання створення та функціонування державних електронних платформ для ведення публічних електронних реєстрів» постановляє:

  1. Затвердити такі, що додаються:

    Положення про інформаційну систему «Програмна платформа для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів»;
    Порядок використання програмного забезпечення «Програмна платформа для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів».

  2. Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації протягом одного місяця розробити та затвердити примірну форму договору про приєднання до інформаційної системи «Програмна платформа для розгортання та супроводження державних електронних реєстрів».

Так, завдяки використанню Платформи реєстрів міністерства, центральні органи виконавчої влади, державні підприємства, установи та організації матимуть можливість швидко й зручно створювати і керувати публічними реєстрами. Вона покликана підвищити ефективність надання державних послуг у режимі онлайн.

На відміну від традиційного підходу до розроблення реєстрів, Платформа дає можливість державі досягти оптимального балансу між вимогами до безпеки даних, швидкістю розгортання і вартістю володіння реєстром. Це – наступний крок до цифровізації публічних послуг.

Спроститься й життя українців. Державні органи через Платформу реєстрів самі зможуть формувати стандартні запити на інформацію, яка їм потрібна для роботи, і автоматично «підтягуватимуть» документи, необхідні для надання послуг громадянам.

Платформа реєстрів дозволяє не лише створювати нові бази даних, а й технічно удосконалювати і поступово переносити на Платформу застарілі реєстри. При цьому будь-яка зміна даних у інформаційних ресурсах, які розміщені на Платформі реєстрів, фіксується. Це унеможливлює несанкціоновані втручання в роботу реєстрів чи внесення змін до них.

Для розроблення реєстрів із використанням Платформи не потрібні великі команди фахівців високого рівня. Опанувати інструменти можна легко і швидко. Для розробників проводитимуть навчання і надаватимуть консультації.

За функціонування згаданої Платформи відповідає ДП «Українські спеціальні системи» (ДП «УСС»), що належить до сфери управління Адміністрації Держспецзв’язку.

Джерело: постанова КМУ від 18 квітня 2023 р. № 356, офіційний сайт Держспецзв'язку

 

 

 

 

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
223

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
176

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді