У Мінфіні презентували нові ІТ-інструменти для бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету

У Мінфіні представили нові ІТ-інструменти щодо бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету, які наразі розробляються та в подальшому будуть впроваджені
РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ

Сьогодні, 5 квітня, під час внутрішньої апаратної наради керівників заступник Міністра фінансів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Грубіян виступив з презентацією на тему: «Цифрові інструменти у процесі планування та моніторингу виконання бюджету. Електронна взаємодія з розпорядниками бюджетних коштів».

Учасникам наради було представлено нові ІТ-інструменти щодо бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету, які наразі розробляються та в подальшому будуть впроваджені.

«Нова ІТ-система бюджетного планування та моніторингу виконання бюджету стане вагомим інструментом для розпорядників бюджетних коштів, за допомогою якого можна буде здійснювати контроль, планування та моніторинг коштів на всіх рівнях їх використання. Мінфін створює нову «екосистему», що надалі повністю оцифрує ключові функції міністерства і стане основою для подальшої діджиталізації бюджетного процесу», – зазначив Олександр Грубіян.

Під час свого виступу Олександр Грубіян також повідомив, що у рамках проведеної роботи фахівці Міністерства фінансів України та СРМА вже розробили відповідні Технічні специфікації на побудову ІТ-системи  «Державний бюджет – Мінфін» та автоматизованої інформаційної системи онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету (АІС «ГРК-ВЕБ»).

«Фахівці Міністерства фінансів України мають стати архітекторами цифрової трансформації бюджетного процесу. Чим більше буде створено завдань та вимог у роботі нової ІТ-системи, тим краще цю систему буде інтегровано для подальшої роботи і це ще більше спростить процес бюджетного планування», – доповнив Олександр Грубіян.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4213

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
181

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді