Інвестиційна компанія J.P. Morgan допоможе Україні залучити державні і приватні інвестиції для відбудови країни

Інвесткомпанія J.P. Morgan, яка керує інвестиційним фондом на 4 трлн доларів, допомагатиме Уряду України залучати приватні інвестиції на відбудову країни.
Обрати ▶

Про це йдеться у Меморандумі про взаєморозуміння між Міністерством економіки України та компанією J.P. Morgan Securities plc. З української сторони документ підписала Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

«Ми вдячні представникам J.P. Morgan за те, що вони вже почали ділитись з нами досвідом, як краще залучати приватний капітал в Україну. Наше бачення майбутньої відбудови країни співпадає. Найкращий рецепт відновлення України – це не тільки залучення державних коштів, а й мобілізація приватного капіталу», - заявила Юлія Свириденко.

Компанія J.P. Morgan має широкі можливості для залучення приватних інвесторів, адже вона управляє інвестиційним фондом загальним пакетом у 4 трлн доларів. Крім того, ця компанія перебуває в постійному контакті з представниками Уряду США.

Юлія Свириденко зазначила, що Україна гостро потребує інвестиції для відбудови та повоєнного економічного зростання. Уряд визначив такі пріоритетні й перспективні напрями відновлення та інвестицій:

  • енергетика;
  • аграрний сектор;
  • природні ресурси;
  • цифрові технології;
  • відновлення транспортної та іншої інфраструктури.

Компанія J.P. Morgan має багаторічний досвід керування активами та взаємодії з державним сектором. Її фахівці знаються на нюансах поєднання державного й приватного капіталів, щоб завдяки цьому отримати додатковий важіль - кредитне фінансування.

«Для нас важливо, щоб кожний етап процесу відновлення був максимально прозорим. Тому долучення таких інституцій, як J.P. Morgan і має стати символом такої прозорості», - наголосила Юлія Свириденко.

Згідно з меморандумом J.P. Morgan надаватиме Уряду консультації стосовно:

  • фінансової стабілізації, зокрема, щодо розробки та координації стратегій стосовно рефінансування та реструктуризації боргів;
  • отримання суверенних кредитних рейтингів;
  • управління державними активами ліквідності;
  • діджиталізації економіки;
  • визначення можливостей для встановлення тісного економічного зв’язку з Європою;
  • створення установи, яка спрямовуватиме та захищатиме державні інвестиції та інвестиції приватного сектору та/або сприятиме торговельним потокам.

Окрім підписання меморандуму, сторони домовилися про долучення представників J.P. Morgan до групи радників і представників фінансово інвестиційного сектору ринку капіталів разом з компанією BlackRock.

Також було досягнуто домовленостей про застосування низки фінансових механізмів, які дозволять Україні вже найближчим часом залучити точкове фінансування, зокрема, й від Мінфіну США.

Джерело: офіційний сайт Мінекономіки

 

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68462

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
195

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
517

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11888

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді