НАЗК затвердило нову форму е-декларації та порядок її заповнення

UA RU
НАЗК затвердило: форму декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — е-декларація) та порядок її заповнення та подання.
✍ Як пройти тестування уповноважених осіб

НАЗК затвердило нову форму е-декларації та порядок її заповнення

Суб’єкти декларування подають:

  • щорічну е-декларацію щороку та після звільнення — у період з 01 січня по 31 березня. Така е-декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подають е-декларацію, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.
  • е-декларацію при звільненні — не пізніше 30 календарних днів з дня припинення діяльності;
  • е-декларацію кандидата на посаду — до призначення або обрання особи на відповідну посаду. Така е-декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому особа подала заяву на зайняття посади, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року. Якщо особа подала щорічну е-декларацію за минулий рік, е-декларація кандидата на посаду за цей період не подають.

Втрата статусу суб’єкта декларування у зв’язку із внесенням змін до закону або статусу юридичної особи публічного права не вважається припиненням діяльності та не зобов’язує особу подавати е-декларацію будь-якого виду.

Джерело: наказ НАЗК «Про затвердження форми декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та Порядку заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» від 23.07.2021 № 449/21, набере чинності з 01.12.2021

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4175

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді