Програма з відновлення України

Уряд розподілив субвенцію на реалізацію 83 проєктів у 10 областях.
Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

Уряд розподілив субвенцію з державного бюджету місцевим на реалізацію проєктів у межах «Програми з відновлення України» відповідно до Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ). Йдеться про 340 млн євро, які будуть спрямовані на відновлення соціальної та критичної інфраструктури у 10-ти областях. Відповідне розпорядження ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 6 грудня. 

У межах «Програми з відновлення України» планується реалізувати 83 проєкти з відновлення та будівництва інфраструктурних об’єктів, які забезпечують повноцінне життя в громадах на деокупованих територіях Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей, а також Вінницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях, які є опорними. Кошти субвенції у першому відборі, зокрема будуть спрямовані на відновлення шкіл, дитячих садочків, лікарень, ЦНАПів, об’єктів тепло-, водопостачання та водовідведення. Важливо, що відновлення має здійснюватися з урахуванням вимог безбар’єрності та енергоефективності.

Загалом на участь у першому відборі від органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади/виконавчих органів сільських, селищних, міських рад територіальних громад надійшло 1003 проєкти.

На першому засіданні Експертної робочої групи з питань ініціювання, підготовки, супроводження та реалізації спільних з ЄІБ проєктів у рамках «Програми з відновлення України» було рекомендовано включити до переліку 83 проєкти на суму за рахунок коштів субвенції близько 4,7 млрд грн, а саме:

  • Житомирська область – 6 проєктів;
  • Київська область – 30 проєктів;
  • Сумська область – 2 проєкти;
  • Чернігівська область – 3 проєкти;
  • Вінницька область – 8 проєктів;
  • Дніпропетровська область – 8 проєктів;
  • Кіровоградська область – 3 проєкти;
  • Одеська область – 11 проєктів;
  • Полтавська область – 11 проєктів;
  • Черкаська область – 1 проєкт.

Зауважимо, що «Програма з відновлення України» є продовженням «Надзвичайної кредитної програми для відновлення в Україні», яка була підписана у 2014 році про залучення 200 млн євро та була першою експериментальною програмою поєднання кредиту для України та безповоротним наданням коштів для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Джерело: офіційний сайт Мінрегіону

Наталія Заєць консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Скористайтеся покроковою інструкцією, щоб провести закупівлю в електронному каталозі із застосуванням запиту пропозицій постачальників за оновленими вимогами Особливостей та Порядку № 822

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дефектний акт — зразок

На балансі кожного замовника перебуває хоча б один основний засіб. Коли настає час ремонтувати його або списати, необхідно оформити документи. Сьогодні розглянемо дефектний акт. Коли, хто та як має його оформити? Роз’яснення, зразок та бланк для вас — у статті
68462

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
195

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
517

Як запланувати та провести закупівлю ремонту доріг

Замовникам складно знайти інформацію про закупівлю поточного ремонту доріг. Тому ми зібрали ключові аспекти в одній статті. Що буде предметом закупівлі? Якими законодавчими актами керуватися, коли закуповуєте поточний ремонт доріг? На що звернути увагу, щоб не допустити помилки під час закупівлі ремонту доріг?
11888

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді