КМУ оновив Порядок контролю якості ліків, які ввозять в Україну

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну, затвердженого постановою КМУ від 14.09.2005 № 902 (далі — Порядок).

Як проводити «ковідні» закупівлі — 6 головних акцентів

КМУ оновив Порядок контролю якості ліків, які ввозять в Україну

Відтак Порядок передбачає, що орган державного контролю за місцем провадження господарської діяльності суб’єкта господарювання за результатами контролю складає і видає протягом наступного дня після його завершення висновок про якість ввезеного в Україну лікарського засобу за формою, визначеною МОЗ.

У разі видачі позитивного висновку обіг ввезеного лікарського засобу може здійснюватися на всій території України без обмежень.

У разі видачі позитивного висновку за заявою про видачу висновку особи, уповноваженої проводити закупівлі у сфері охорони здоров’я, та/або суб’єкта господарювання, залученого особою, уповноваженою проводити закупівлі у сфері охорони здоров’я, обіг ввезеного лікарського засобу можливий на всій території України лише задля безоплатного постачання (передачі) ОДА, КМДА або суб’єктам господарювання, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну» від 21.07.2021 № 759

✍ Закупівлі для протидії COVID-19: як замовнику встигати за змінами

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

🔥 Нові зміни в Особливостях №1178 та переліку локалізації: що планує Мінекономіки

До постійних змін закупівельного законодавства щоразу важко адаптуватися. Наразі Мінекономіки напрацювало нову низку змін до Особливостей. На що чекати — дізнайтеся з перших вуст від заступника директора департаменту публічних закупівель, конкурентної політики та гуманітарної сфери Мінекономіки
4168

Головне у червні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у червні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
381

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді