БЕБ викрило порушення на суму понад 14 млн грн

Бюро економічної безпеки України (БЕБ) повідомило про підозру директору компанії за ухилення від сплати податку на понад 14 млн грн.

Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб суб’єкта господарської діяльності в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Було встановлено групу осіб, які умисно та за попередньою змовою, документально оформили «нетипові» безтоварні операції з постачання соняшникової олії підприємству з ознаками «фіктивності» на загальну суму 86,6 млн грн.

Крім того, директор товариства вніс у податкові декларації підприємства завідомо неправдиві відомості та в подальшому подав їх до податкової служби, в результаті чого ухилився від сплати податків на суму понад 14 млн грн.

Співробітники БЕБ повідомили директору компанії про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Запобіжний захід не обирався.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень: умисне ухилення від сплати податків (ст. 212), внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ст. 366), привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ст. 191) та кримінальне правопорушення, що вчинене групою осіб (ст. 28) КК України за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора України триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: офіційний сайт БЕБ

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4179

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9796

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13314

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді