Як визнати тендер таким, що не відбувся, без зайвих клопотів

За Законом № 922 замовнику слід визнати тендер таким, що не відбувся через дії непереборної сили та через скорочення видатків. Покажемо, які неправильні законодавчі норми в обґрунтуванні вартуватимуть замовнику зайвого часу та сил
Як визнати тендер таким, що не відбувся, без зайвих клопотів

Наталія Заєць,

консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ

За Законом № 922 замовнику слід визнати тендер таким, що не відбувся через дії непереборної сили та через скорочення видатків. Рішення замовника за будь-якої з цих підстав може оскаржити учасник. Допоможемо уникнути окремих проблем.

Покажемо, які неправильні законодавчі норми в обґрунтуванні вартуватимуть замовнику зайвого часу та сил:

Форс-мажор
Скорочення видатків

Підстави та формулювання — за Законом № 922

Як визнати тендер таким, що не відбувся, без зайвих клопотів

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Відпустка уповноваженої особи із закупівель: як працювати в ЕСЗ та організувати роботу

Уповноважена особа зібралась на відпочинок, а закупівля ще не завершена? Про такий розвиток подій замовник має потурбуватись заздалегідь. Дізнайтеся також, чи може УО у воєнний час піти у відпустку. Пояснимо обмеження та додаткові можливості, що визначає законодавство для відпусток під час війни
11240

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді