Три підказки, як уникнути порушень в переговорній процедурі

У «переговорці» є чимало підводних каменів, що можуть призвести навіть до кримінальної відповідальності. Але ми знаємо, як вберегти вас від порушень і покарань. Тримайте три підказки від експерта.
Три підказки, як уникнути порушень в переговорній процедурі

НІНА АБАІМОВА,

упов­новажена особа ДУ «Професійні закупівлі»

Дехто з колег-закупівельників вважає, що переговорна процедура простіша за «торги». Якщо так, то чому тоді саме «переговорка»найчастіше насторожує перевіряльників? Розберемо три порушення, яких краще не повторювати.

Три підказки, як уникнути порушень в переговорній процедурі


Ситуація 1.
З моменту, коли замовник оприлюднив повідомлення про намір укласти договір, значно змінилася ціна палива на ринку. Тому в договір за результатами переговорної процедури сторони вписали вже вищу ціну. Обережно, це порушення!

ЯК ПРАВИЛЬНО ДІЯТИ

Ситуація 2. У замовника двічі не відбулися мультилотові відкриті торги. Тож він проводить дві переговорні процедури — окремо за кожним лотом. Обережно, це порушення!

БЕЗПЕЧНИЙ АЛГОРИТМ

Ситуація 3. Замовник за результатами переговорної процедури укладає договори про водопостачання за окремими закладами. Ціна у кожному з таких договорів на вимогу постачальника-монополіста різна. Обережно, це порушення!

ЯК УНИКНУТИ ПОМИЛОК

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Запит пропозицій постачальників (запит ціни пропозицій) 2024

Запит пропозицій постачальників замовники вже давно використовують як альтернативу відкритим торгам для закупівлі товарів. За яких умов можна використовувати запит пропозицій постачальників та як діяти на кожному етапі такої закупівлі — розбираємо
24655

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Прямий договір: як провести закупівлю без порушень

У яких випадках сьогодні можна укладати прямий договір за Особливостями? Коли звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, публікувати обов'язково, а коли — ні? Детально у статті
63847

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді