Коли підприємство — і замовник, і учасник: як закуповувати за законом?

Коли підприємство — і замовник, і учасник: як закуповувати за законом?


Маємо кейс від колеги-закупівельниці:


Комунальне підприємство (далі — підприємство) в галузі ремонтів і будівництва фінансується як з місцевого бюджету, так і за рахунок господарської діяльності. Підприємство є і замовником, і учасником в процедурах.

Проблема:

Якщо показувати всі закупівлі за кошти від господарської діяльності в ЕСЗ, то як діяти у разі перемоги в тендері як учасника? Приміром, необхідно закупити матеріали для робіт на суму понад 200 тис. грн без відкритих торгів, оскільки строки виконання робіт за виграним тендером не дозволяють місяць чекати початку виконання робіт. А спрогнозувати матеріали до моменту участі в тендері неможливо. Оголошувати торги на ймовірно потрібні матеріали до підписання договору теж недоцільно.

Як бути в такій ситуації?

З закупівельною головокруткою допоможе розібратися експерт з питань публічних закупівель Ярослава Дуброва.

Практика закупівель — 2021: бліц-відповіді на запитання закупівельників

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у вересні для закупівельника

Почніть осінь разом з Експертус Держзакупівлі! В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у вересні. Це рішення робочих ситуацій, форми, зразки, довідники, відеороз’яснення — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі. Стежте за оновленнями і листами від Системи, щоб не пропустити важливе. Залишайтеся з нами навіть під час відключення — у смартфоні переглядайте корисну інформацію в Системі у будь-який час
318

Закупівлі у постачальника зі статусом дефолтний

Дефолтний статус постачальника електричної енергії ➤ Закупівлі електроенергії у постачальника дефолтний ➤ постачальник статусу «Дефолтний» ➤ список постачальників, яким присвоєно статус «дефолтний»
834

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді