Закупівля електроенергії для бюджетників: зміни в законодавстві

Бюджетні організації можуть укладати договори на постачання електроенергії без проведення тендерних процедур.

⚡️ Закупівлі електроенергії: правила ринку для закупівельника

Закупівля електроенергії для бюджетників: зміни в законодавстві

Бюджетні організації, зокрема, лікарні, які не встигли обрати електропостачальника і у яких завершується термін постачання електричної енергії від постачальника «останньої надії», продовжуватимуть отримувати електроенергію без перебоїв.

Для цього за ініціативи Міністерства енергетики вчора Кабінет Міністрів розширив перелік “коронавірусних” товарів, робіт і послуг.

Наразі постачання електроенергії біля 4000 бюджетним організаціям відбувається відповідно до договору про постачання електроенергії постачальником «останньої надії», термін якого закінчується 1 квітня 2021 року.

Прийнята 31 березня постанова надає право таким організаціям, без проведення тендерних процедур із закупівлі електроенергії, укладати договори на постачання електроенергії за ціною, що не перевищує ціну універсальної послуги для малих непобутових споживачів (з урахуванням послуг з передачі та розподілу) на відповідній території.

За матеріалами Урядового порталу

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш FB та читайте важливі новини від порталу «Держзакупівлі» першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Проектно-кошторисна документація (ПКД)

Проєктно-кошторисна документація — це основний документ в будівництві, що закладає вимоги до об’єкта. Будь-яке будівництво починається з проектування та складання кошторису витрат. Але чи є розробка ПКД окремим предметом закупівлі, чи це частина робіт з будівництва, хто її має замовляти та на підставі якого документа розробляти? Експерт роз’яснює все детально
61500

Предмет закупівлі: порядок визначення

Щоб успішно провести закупівлю, замовнику насамперед потрібно точно визначити предмет закупівлі. Адже від цього залежить і вибір виду закупівлі, і якість закупленого, і уникнення поділу предмета закупівлі, а відповідно — і проблем. Що має знати закупівельник про порядок визначення предмета закупівлі? Як правильно визначити предмет закупівлі, щоб не наразитися на покарання, роз’яснює експерт
28578

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
7069

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді