Чи обов’язково обґрунтовувати причини закупівлі за Постановою № 169

Замовник у воєнний час закуповує за Постановою № 169. Чи потрібно формувати документальне обґрунтування причин закупівлі того чи того товару?

Чи обов’язково обґрунтовувати причини закупівлі за Постановою № 169

До експертної статті ☑️

Постанова № 169 не визначає порядку оформлення закупівель. Тож замовник самостійно ухвалює рішення, як саме особа, відповідальна за такі закупівлі, має їх оформлювати.

Якщо такі закупівлі проводить уповноважена особа (УО), вона керується затвердженим Положенням про УО замовника. Таке положення передбачає оформлення рішень УО протоколом. А обґрунтування прийнятих рішень доцільно зазначати у протоколі УО.

Із консультації експерта

«Практика закупівель за Постановою № 169 після останніх змін»

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якими будуть закупівлі у 2023 році — коментар експерта

Рік війни, 2022-й, був надскладним для закупівельників. Життя і робота під звуки сирен, кардинальні зміни у закупівельному законодавстві, адаптація до нових реалій. Було непросто, проте експерти застерігають, що й надалі перевести дух не вдасться. До чого готуватися закупівельникам у 2023 році та на що перейдуть головні акценти у закупівлях — ділимося
7320

Враховуємо санкційні заборони у вимогах до учасників

Розбираємо санкційні списки України, кого стосуються санкції, чому їх застосовувати, які умови встановити та яка позиція органів контролю щодо врахування санкційних заборон у вимогах до учасників.
5076

Закупівля для об’єктів критичної інфраструктури - аналіз експерта

Як закуповувати для об’єктів критичної інфраструктури? Пояснимо, коли замовник за Постановою № 169 може закупити потрібне за прямим договором, щоб забезпечити функціонування об’єктів критичної інфраструктури.
6948

Спрощена закупівля: етапи, строки, особливості

Етапи, строки та «підводні камені» при проведенні спрощених закупівель у 2022 році роз’яснює експерт. Зверніть увагу на вимоги до закупівель в умовах воєнного стану щодо спрощених закупівель і збережіть цю статтю як дорожню карту для роботи.
36514

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді