Жінок братимуть на військовий облік лише за однієї умови - Генштабу ЗСУ

Жінок братимуть на військовий облік лише за однієї умови - Генштабу ЗСУ

Генштаб ЗСУ опрацював пропозиції щодо внесення змін до Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених із відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних, затверджений наказом Міноборони від 11.10.2021 № 313.

Наказ передбачає, що з 01.10.2022 жінок, які мають спеціальності та/або професії, визначені в додатку 1 до наказу, братимуть на військовий облік військовозобов’язаних.

Загальною мобілізацією під час війни з рф на військову службу призвали приблизно 1% жінок від загальної кількості мобілізованих. Наразі немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Зважаючи на це, Головне управління персоналу Генштабу ЗСУ опрацювало пропозиції:

  • брати жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їх згодою;
  • включати жінок до військового обліку не раніше як через місяць після завершення особливого періоду в державі.

    Джерело: за інформацією Генштабу ЗСУ

    Жінок братимуть на військовий облік лише за однієї умови - Генштабу ЗСУ
    Шарий Тарасшеф-редактор Експертус Головбух, ACCA DipIFR (rus)
    Війна вимагає швидкого реагування та оперативних рішень не лише в зонах бойових дій, а й у законодавчому тилу. Щоб економіка працювала навіть в умовах війни, треба «озброїти» роботодавців новим законодавчими нормами. Розбираємо один із перших воєнних трудових законів — Закон № 2136.

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Моніторинг закупівель 2024

    Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
    4177

    Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

    Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
    27

    Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

    Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
    3995

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді