Громади зможуть використовувати кошти спецфонду під час воєнного стану

Громади зможуть використовувати кошти спецфонду під час воєнного стану

9 липня ВРУ ухвалила в цілому законопроєкт № 7426, який дозволяє удосконалити порядок та способи виконання повноважень органами місцевого самоврядування. Ідеться про можливість під час воєнного стану спрямовувати кошти спеціального фонду до загального фонду, щоб забезпечити першочергові видатки. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Відтепер громади зможуть більш оперативно та ефективно використовувати кошти зі спецфонду для розв’язання першочергових питань. Зокрема, на підтримку місцевої інфраструктури, потреби територіальної оборони. Це посилить громади, дасть їм такий необхідний ресурс. Дякую народним депутатам за прийняття цього важливого закону», — зазначив Міністр.

Закон установлює, що ►►►

Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи.
Тримаймо рівень, і крок за кроком наближаймо день нашої Перемоги.
Тому ми завжди готові підтримати вас та вашу команду.
Передплатіть журнал "Держзакупівлі" на рік зі знижкою 40%, на півроку - 30%.
Навчайтеся у Вищій Школі Закупівельника зі знижкою до 100% - деталі за тел.: 0 800 21 12 20!
Акційний рахунок діє 5 днів, встигнете?

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4177

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
27

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
3995

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді