Які потрібні документи, щоб мати змогу закуповувати за Постановою № 169

Щоб мати змогу закуповувати за Постановою № 169, замовники затверджують переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг, потребу у яких мають забезпечити під час воєнного стану.

Які потрібні документи, щоб мати змогу закуповувати за Постановою № 169

❤️ ХОЧУ СЕРТИФІКАТ ❤️

Закупівлі за Постановою № 169 замовники не включають до річного плану закупівель. А щоб їх провести, не застосовують процедури закупівель та спрощені закупівлі, які визначає Закон № 922.

Отже, під час реєстрації бюджетних зобов’язань не потрібно подавати до органів Казначейства переліки та обсяги закупівель товарів, робіт і послуг за Постановою № 169.

До того ж, коли казначеї реєструють зобов’язання за договорами, укладеними за Постановою № 169, вони не повинні переглядати документи, які розміщені в ЕСЗ, чи перевіряти їх наявність в ЕСЗ. Не мають права вони й втручатися у проведення таких закупівель.

На такій позиції наголосило Казначейство в своєму листі від 07.03.2022 № 18-07-08/4497.

Наші спільний опір, щоденна боротьба наших хлопців та дівчат на передовій і наша надважка робота в тилу приносить свої результати. Ворог знесилений, а ми втримуємо економіку України на гідному рівні, навіть у такі скрутні часи.
Тримаймо рівень, і крок за кроком наближаймо день нашої Перемоги.
Тому ми завжди готові підтримати вас та вашу команду.
Передплатіть журнал "Держзакупівлі" на рік зі знижкою 40%, на півроку - 30%.
Навчайтеся у Вищій Школі Закупівельника зі знижкою до 100% - деталі за тел.: 0 800 21 12 20!
Акційний рахунок діє 5 днів, встигнете?

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Якими будуть закупівлі у 2023 році — коментар експерта

Рік війни, 2022-й, був надскладним для закупівельників. Життя і робота під звуки сирен, кардинальні зміни у закупівельному законодавстві, адаптація до нових реалій. Було непросто, проте експерти застерігають, що й надалі перевести дух не вдасться. До чого готуватися закупівельникам у 2023 році та на що перейдуть головні акценти у закупівлях — ділимося
7320

Враховуємо санкційні заборони у вимогах до учасників

Розбираємо санкційні списки України, кого стосуються санкції, чому їх застосовувати, які умови встановити та яка позиція органів контролю щодо врахування санкційних заборон у вимогах до учасників.
5077

Закупівля для об’єктів критичної інфраструктури - аналіз експерта

Як закуповувати для об’єктів критичної інфраструктури? Пояснимо, коли замовник за Постановою № 169 може закупити потрібне за прямим договором, щоб забезпечити функціонування об’єктів критичної інфраструктури.
6948

Спрощена закупівля: етапи, строки, особливості

Етапи, строки та «підводні камені» при проведенні спрощених закупівель у 2022 році роз’яснює експерт. Зверніть увагу на вимоги до закупівель в умовах воєнного стану щодо спрощених закупівель і збережіть цю статтю як дорожню карту для роботи.
36515

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді