Уряд визначив, як саме Казначейство проводить компенсацію судового збору

Компенсацію судового збору у цивільних, адміністративних та господарських справах у розмірі, пропорційному задоволеним вимогам сторони, проводять відповідно до Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників, затвердженого постановою КМУ від 03.08.2011 № 845 (далі — Порядок № 845).

Уряд визначив, як саме Казначейство проводить компенсацію судового збору

Отримайте акційну пропопозицію ✔️0 800 21 12 20✔️

Органи Казначейства проводять компенсацію судового збору:

  • на підставі виконавчих документів;
  • з відповідного рахунка спецфонду держбюджету, на який такий судовий збір зарахований.

    Щоб провести таку компенсацію за рахунок держави у разі звільнення від сплати судового збору у визначених законом випадках, органи Казначейства за судовими рішеннями про стягнення надходжень бюджету здійснюють безспірне списання коштів державного та місцевих бюджетів (пп. 1-1 п. 16 Порядку № 845).

    Саме такий порядок компенсації судового збору із 27.05.2022 впроваджують зміни, які КМУ вніс до постанов:

    • «Про граничні розміри компенсації витрат, пов’язаних з розглядом цивільних, адміністративних та господарських справ, і порядок їх компенсації за рахунок держави» від 27.04.2006 № 590;
    • «Про затвердження Порядку виконання рішень про стягнення коштів державного та місцевих бюджетів або боржників» від 03.08.2011 № 845.

      Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2006 р. № 590 і від 3 серпня 2011 р. № 845» від 24.05.2022 № 620

      Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень.
      Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання "Держзакупівлі" на рік.
      Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером,
      телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні).
      Миру нам. І хай буде літо!

      Статичний блок для новин

      Статті за темою

      Усі статті за темою

      Договір про закупівлю за державний кошт

      Договори, фінансові зобов’язання в яких виконуються за рахунок бюджетних коштів, відрізняються від звичайних господарських договорів не лише наявністю відповідних процедур, що передують укладанню, але й порядком оплати виконаних господарських зобов’язань. Розглянемо основні умови, дотримання яких дозволить знизити ризики непорозуміння з Державною казначейською службою України та відповідно убезпечить від штучної затримки платежів за виконані договірні зобов’язання.
      157

      Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

      За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
      13356

      Гарячі запитання

      Усі питання і відповіді