Як учасники можуть отримати інформацію з Реєстру корупціонерів під час воєнного стану

НАЗК нагадало, що з 24 лютого після повномасштабного вторгнення рф на територію України та введення воєнного стану тимчасово обмежила функцію перегляду відомостей та формування інформаційних довідок з Реєстру корупціонерів.

Як учасники можуть отримати інформацію з Реєстру корупціонерів під час воєнного стану

Отримайте акційну пропопозицію ✔️0 800 21 12 20✔️

Водночас учасники публічних закупівель можуть отримати інформацію з Реєстру у вигляді витягу стосовно фізичної особи. Для цього вони повинні надіслати до НАЗК запит із документами, які передбачає Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

НАЗК відновило тимчасово припинену функцію, що дозволяє громадянам України, а також представникам юросіб отримувати довідки з Реєстру в онлайн-режимі, які формуються користувачами на основі персональних даних, вказаних у їх кваліфікованих електронних підписах або електронних печатках юридичних осіб.

НАЗК нагадує, що розміщення у публічному просторі інформації, яка допоможе опосередковано ідентифікувати особу, може використати ворог. Це може зашкодити громадянам України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Тому аналітичний блок Реєстру, функції пошуку та перегляду відомостей про осіб, притягнутих до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної відповідальності за вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення, а також перевірка довідок не будуть відновлені до закінчення воєнного стану в Україні.

НАЗК додатково поінформує про відновлення доступу до усіх функцій Реєстру.

Джерело: офіційний сайт НАЗК

Для багатьох 24 лютого досі завмерло на календарі, та час невпинний і за вікном вже червень.
Знайте, що редакції та експерти поруч, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб підтримати вас особисто та економіку України в цілому. Тому надаємо вам знижку в 40% для передплати фахового видання "Держзакупівлі" на рік.
Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з вашим менеджером,
телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні).
Миру нам. І хай буде літо!

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4176

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9795

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді