Працівники держоргану можуть працювати за кордоном лише тоді, коли оформили відрядження

Працівники держоргану можуть працювати за кордоном лише тоді, коли оформили відрядження

КМУ визначив порядок роботи держслужбовців та працівників державних органів у період воєнного стану — у постанові «Деякі питання організації роботи державних службовців та працівників державних органів у період воєнного стану».

КМУ погоджується, що з початком вторгнення росії більшість держслужбовців позбавлена можливості виконувати свої посадові обов’язки безпосередньо на робочих місцях. Працівники тимчасово змінили місце проживання, однак більшість з них продовжує виконувати свої посадові обов’язки віддалено. З огляду на це КМУ регламентував право керівників держслужби під час дії воєнного стану запроваджувати дистанційну роботу для працівників, які перебувають на території України.

Урегулював КМУ і роботу тих працівників та держслужбовців, які виїхали за кордон. А саме:

  • встановив, що робота працівників за кордоном можлива лише у випадку відрядження;
  • передбачив право керівника держслужби застосовувати дисциплінарне стягнення, зокрема звільнення з посади державної служби, до працівників, які в робочий час перебувають поза межами робочого місця без рішення керівника.

Отже, державні службовці можуть працювати віддалено лише тоді, коли перебувають на території України.

Джерело: Єдиний вебпортал органів виконавчої влади



Любі читачі, команда Експертус Держзакупівлі продовжує працювати
і надавати вам професійну підтримку.
Нагадуємо, що передплатникам
друкованної версії «Держзакупівлі»усі електронні матеріали зараз доступні без обмежень.

У разі, якщо ви читач порталу та вам потрібна консультація експерта
чи детальніша інформаційна підтримка, ви можете передплатити
наш електронний журнал «Держзакупівлі» зі знижкою 50%.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
1445

Вартість участі у закупівлі

Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
26

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді