Нині КЕП надавач електронних довірчих послуг сформує автоматично. Однак урахуйте обмеження

Нині КЕП надавач електронних довірчих послуг сформує автоматично. Однак урахуйте обмеження

БЕЗПЛАТНИЙ ДОСТУП ДО ЖУРНАЛУ "ДЕРЖЗАКУПІВЛІ"

Уряд погодитися з пропозицією Мінцифри, щоб кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг забезпечували можливість автоматично формувати нові сертифікати раніше засвідчених відкритих ключів, без особистої присутності таких користувачів.

Відтак користувач електронних довірчих послуг, який хоче отримати новий сертифікат раніше засвідченого відкритого ключа, має врахувати такі правила.

1. Кваліфіковані надавачі електронних довірчих послуг можуть сформувати новий сертифікат раніше засвідченого відкритого ключа автоматично, особиста присутність користувача для цього не потрібна.

2. Дію раніше сформованого сертифіката скасовують.

3. Введені обмеження щодо строку дії сертифіката. А саме:

  • сукупний строк дії раніше сформованого сертифіката та нового сертифіката не повинен перевищувати три роки;
  • строк дії нового сертифіката не повинен перевищувати строку дії кваліфікованого сертифіката відкритого ключа надавача е-довірчих послуг.

    Ці правила працюватимуть:

    • на період дії воєнного стану на території України;
    • протягом місяця з дня його припинення чи скасування.

      Джерело: постанова КМУ «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» від 17.03.2022 № 300

      «Нині КЕП надавач електронних довірчих послуг сформує автоматично. Однак урахуйте обмеження»
      Публікація Системи «Експертус Держзакупівлі»

      Статичний блок для новин

      Статті за темою

      Усі статті за темою

      Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

      Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
      1445

      Вартість участі у закупівлі

      Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
      26

      Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

      У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
      90

      Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

      Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
      51

      Гарячі запитання

      Усі питання і відповіді