Влада стабілізує ціни на товари першої потреби

Влада стабілізує ціни на товари першої потреби

Докладніше ►►►

Кабмін ухвалив рішення, яке дає змогу обласним військовим адміністраціям спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою контролювати ціни на соціально значущі продукти харчування, ліки та паливо. Про це у відеозверненні 7 березня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд та місцева влада активно вживають додаткових заходів, аби стабілізувати ціни на товари першої необхідності», — відзначив Денис Шмигаль та наголосив, що підприємцям не варто намагатися заробити на війні

Прем’єр-міністр також підкреслив, що в умовах війни вкрай важливим фронтом роботи є забезпечення нормальної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, тих, що постачають людям електроенергію, тепло і воду.

«Прийняли рішення, що 12 українських ТЕС відтепер зможуть отримувати газ від НАК «Нафтогаз» по ціні 7 грн за кубічний метр. Це дозволить відповідним підприємствам купувати необхідні обсяги блакитного палива, аби стабільно продовжувати роботу та поставляти українським родинам електроенергію, незважаючи на можливі перебої з поставками вугільної продукції, що також дуже важливо», — зазначив очільник уряду.

Джерело: Єдиний вебпортал органів виконавчої влади України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
1445

Вартість участі у закупівлі

Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
26

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді