КМУ спростив процедуру закупівлі продуктів у зв’язку з воєнним станом України

КМУ спростив процедуру закупівлі продуктів у зв’язку з воєнним станом України

КМУ суттєво розширив перелік товарів критичного імпорту, до якого тепер включили товари військового призначення. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своєму брифінгу.

Перелік також поповнили м'ясо, молоко, молочні продукти, овочі, горіхи, кава, чай, зернові культури, пшеничне борошно, соки, жири та олії, цукор та кондитерські вироби.

Як засвідчити форс-мажор через війну з Росією

Щоб забезпечувати постраждалих від війни всім необхідним, створено координаційний центр із забезпечення продовольчими продуктами, ліками, питною водою, паливом, який буде працювати цілодобово.

На час воєнного стану спрощується процедура закупівлі продуктів та послуг для потреб армії, оборони України, забезпечення життєдіяльності населення та функціонування держави. Такі закупівлі будуть здійснюватися за рішенням керівника замовника або органу управління держмайном.

Джерело: Офіційний канал Офісу Президента України в Telegram

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Недостовірна інформація у тендерній пропозиції: як діяти замовнику

Особливості передбачають право замовника відхилити учасника/переможця, тендерна пропозиція якого містить недостовірну інформацію. Пояснимо, яка недостовірна інформація є суттєвою для визначення результатів торгів та як її підтвердити
1445

Вартість участі у закупівлі

Участь у публічних закупівлях пов'язана з різними витратами, які можуть виявитися значущими для учасників. У цій статті ми розглянемо, які витрати можуть понести учасники, включаючи вартість подання тендерної пропозиції та вартість оскарження в АМКУ. Розуміння цих факторів допоможе більш точно оцінювати свої можливості та готуватись до тендерних процедур з максимальною ефективністю
26

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
89

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді