МОЗ: 225 нових кисневих станцій вже закуплені ДП «Медзакупівлі України» для лікарень за бюджетні кошти

225 кисневих станцій, на загальну суму 648 млн грн закуплені ДП «Медзакупівлі України» наприкінці минулого року, вже почали встановлювати в опорних закладах охорони здоров'я. З них 105 нових кисневих станцій будуть доставлені в регіони протягом лютого, а решта – у березні.

Як провести закупівлю ліків ➤ Покроковий алгоритм

МОЗ: 225 нових кисневих станцій вже закуплені ДП «Медзакупівлі України» для лікарень за бюджетні кошти

Договір про закупівлюСкачати зразок

Реалізувати дану закупівлю вдалося в стислі строки: від моменту оголошення збору пропозицій у системі Prozorro до контрактування постачальників пройшло менше місяця.

Контрактуванню передував аналіз ринку за процедурою «спрощена/допорогова закупівля». Процедура «допорогова закупівля» не є пропозицією замовника на укладання договору по заявленому товару, а є інструментом аналізу ринку та виявлення найбільш вигідних пропозицій.

Станції генерації кисню були придбані за кошти держбюджету для забезпечення роботи палат інтенсивної терапії та реанімаційних відділень. Попередньо у рамках цієї закупівлі було заплановано придбання 196 станцій, однак, завдяки конкуренції на аукціоні, вдалося зекономити кошти та додатково закупити ще 29 станцій.

«Ще влітку минулого року в українських лікарнях було лише близько 50 кисневих станцій. В умовах пандемії ця цифра дуже далека від реальних потреб. Тому, менш ніж за пів року, МОЗ вдалося збільшити цю цифру майже у 8 разів. Вже до середини 2022 року в українських медзакладах працюватиме близько 400 кисневих станцій», – повідомив заступник Міністра охорони здоров'я Богдан Боруховський.

Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Найбільше станцій відправлять до медзакладів на Дніпропетровщині – 16. Ще по 15 станцій автономної генерації кисню отримають лікарні Хмельниччини та Донеччини. У медзакладах Києва з'являться 11 кисневих станцій та ще 7 будуть поставлені в лікарні області.

Ознайомитися з повним переліком опорних закладів охорони здоров’я, в яких будуть встановлені кисневі станції, можна за посиланням: https://moz.gov.ua/uploads/7/35705-dn_199_01_02_2022_dod.pdf

Нагадаємо, напередодні ще 118 кисневих станцій додатково були закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та наразі монтуються в лікарнях. Таким чином, до середини 2022 року в українських лікарнях функціонуватиме близько 400 станцій автономної генерації кисню.

Джерело: Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
94

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44184

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
174

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді