Система Meddata може використовуватися лікарнями для аналізу потреб у закупівлях ліків та медвиробів

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, що врегульовує використання інформаційно-аналітичної системи MedData для обміну інформацією, яка передує процесу закупівель, збору заявок, інформації про залишки лікарських засобів та медичних виробів.

5 кроків, щоб правильно вибрати вид закупівлі під час коронавірусних закупівель

Система Meddata може використовуватися лікарнями для аналізу потреб у закупівлях ліків та медвиробів

Так заклади охорони здоров’я усіх форм власності та медики-ФОПи, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики та уклали договір про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров’я України, зможуть подавати заявки на закупівлю товарів і послуг у системі MedData.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив: «Уряд продовжує вдосконалювати нормативно-правову базу для розширення е-послуг у сфері охорони здоров'я. Сьогодні ми ухвалили рішення, яке імплементує реабілітаційну складову до електронної системи охорони здоров’я».

«Ми відмовляємося від збору заявок на закупівлі від закладів охорони здоров’я у паперовому вигляді і вводимо інструмент MedData як основний. Завдяки постанові ми зможемо оперативно збирати дані від регіонів, а також розподіляти лікарські засоби, закуплені коштом держбюджету, щоб українці мали доступні ліки, коли вони їх потребують», – додав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Джерело: МОЗ



УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
94

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44181

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
174

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді