Рекомендації від Мінекономіки щодо застосування норми - 24 години на усунення невідповідностей

Мінекономіки зауважило на шести головних правилах, що допоможуть замовникам застосувати законодавчу норму про 24 годин на усунення невідповідностей.

❗️ 9 обов'язкових справ уповноваженої особи на початку 2022 року

Рекомендації від Мінекономіки щодо застосування норми - 24 години на усунення невідповідностей

Договір про закупівлюСкачати зразок

1. Замовник обов’язково має надати 24 години на усунення невідповідностей в інформації та/або документах учасника, ТП якого визначена найбільш економічно вигідною, якщо така ТП містить невідповідності щодо:

  • кваліфікаційних критеріїв за статтею 16 Закону № 922;
  • підтвердження права підпису ТП та/або договору про закупівлю.

2. Замовник не застосовує механізму 24 годин на усунення невідповідностей, якщо ТП учасника, крім невідповідностей в інформації та/або документах, визначених частиною 16 статті 29 Закону № 922, не відповідає іншим вимогам ТД.

Таку ТП слід відхиляти за підставами, визначеними у статті 31 Закону № 922.

3. Невідповідності в документах у ТП учасника замовник визначає самостійно з огляду на специфіку предмета закупівлі та вимоги, встановлені в ТД.

У такому разі слід керуватися принципами закупівель та переліком інформації або документів, що визначені в частині 16 статті 29 Закону № 922.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ЩЕ ТРИ ПРАВИЛА

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
90

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44176

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді