Що ще дозволив Уряд закуповувати за передоплатою на період дії карантину?

КМУ оновив виняткові випадки, у яких не діє заборона для розпорядників та одержувачів бюджетних коштів на період дії карантину проводити передоплату товарів, робіт і послуг державним коштом.

☝️ Як описати технічні характеристики предмета закупівлі: ґайд для закупівельника

Як потрібно складати проекти кошторисів: нові вимоги

Тепер передоплата можлива також у випадках, коли предметом закупівлі є:

ПЕРЕГЛЯНУТИ ПЕРЕЛІК

Окрім цього, КМУ дозволив попередню оплату за виконання бюджетних програм, коди програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету яких відповідають кодам програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету 2010—2152 та 7322 — під час виконання робіт, спрямованих на те, щоб забезпечити заклади охорони здоров’я системами постачання медичних газів.

Натомість із переліку винятків, на які не діє заборона проводити передоплату товарів, робіт і послуг, вилучили згадку про постанову КМУ від 20.03.2020 № 225.


УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
94

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44180

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
174

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді