Мінрегіон розробив проект постанови щодо видачі дозволів на будівництво в автоматичному режимі

У Мінрегіоні триває громадське обговорення проекту постанови щодо реалізації експериментального проекту з видачі дозволів на будівництво об’єктів з класом наслідків СС2 та СС3 в автоматичному режимі.

Фахівець з публічних закупівель — 2022 ✔️ПРОКАЧАТИ СЕБЕ

Мінрегіон розробив проект постанови щодо видачі дозволів на будівництво в автоматичному режимі

Йдеться про видачу, реєстрацію дозволу на виконання будівельних робіт (крім реставрації) через Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

«Запровадження такого механізму забезпечить прозорий та зручний процес подання заявки. Зокрема, мінімізує кількість документів, необхідних для отримання послуги, а також створить умови для прозорого прийняття рішення щодо видачі дозволу, без втручання посадовців», – наголосила Наталія Козловська.

До об’єктів класу наслідків СС2 та СС3 належать, зокрема, житлові будинки від 5 поверхів, житлові комплекси багатоповерхових будинків, комплекси з торговими та громадськими центрами.

Зазначимо, що проектом постанови передбачається визначити порядок видачі, реєстрації змін до дозволу на виконання будівельних робіт, а також набір відомостей для отримання дозволу, порядок взаємодії, передачі та їх перевірки за допомогою ЄДЕССБ.

Відтак рішення прийматиметься після проведення автоматичного аналізу зазначених замовником у заяві відомостей на їх повноту, відповідність формату, логічність та достовірність, з урахуванням критеріїв та визначення рівня ризику передбаченого Порядком ведення ЄДЕССБ.

Проектом постанови пропонується, що експериментальний проєкт розпочнеться після прийняття та оприлюднення постанови та триватиме до кінця 2022 року.

Аби долучитися до громадських обговорень, надсилайте свої зауваження та пропозиції електронною поштою на адресу [email protected] до 2 лютого 2022 року включно. Детальніше про проект – за посиланням https://bit.ly/3rH92VG.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України


Мінрегіон розробив проект постанови щодо видачі дозволів на будівництво в автоматичному режимі
Богдан Мороз,консультант з публічних закупівель, Київ
Замовники часто запитують про закупівлю розроблення проєктно-кошторисної документації. Чому слід використовувати термін «проєктна документація» та говорити про таку її частину, як кошториси? Допоможемо правильно визначити предмет закупівлі

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Капітальний чи поточний ремонт: як не помилитися під час закупівлі

У замовника є перелік потрібних йому робіт для утримання будівлі в належному стані, серед них і ремонт даху і заміна плитки і укріплення стін. Як його визначити ці роботи є поточним ремонтом чи капітальним?
89

Поточний ремонт: код ДК і предмет закупівлі

Визначити код ДК поточного ремонту — складне завдання як для новачків, так і для досвідчених закупівельників. Щоб зробити все правильно, окрім закупівельного, потрібно знати ще й законодавство у сфері будівництва. Як проходить закупівля послуг з поточного ремонту, як визначити код ДК і предмет закупівлі, дізнайтеся зі статті
44176

Перелік локалізованих товарів

Замовник закуповує товари, перелік яких визначений підпунктом 2 пункту 6-1 розділу X «Прикінцевих положень» Закону № 922, виключно якщо їх ступінь локалізації виробництва у 2024 році дорівнює чи перевищує 20%. Дізнайтеся, які товари належать до переліку
173

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді