Мінрегіон розробив проект постанови щодо видачі дозволів на будівництво в автоматичному режимі

У Мінрегіоні триває громадське обговорення проекту постанови щодо реалізації експериментального проекту з видачі дозволів на будівництво об’єктів з класом наслідків СС2 та СС3 в автоматичному режимі.

Фахівець з публічних закупівель — 2022 ✔️ПРОКАЧАТИ СЕБЕ

Мінрегіон розробив проект постанови щодо видачі дозволів на будівництво в автоматичному режимі

Йдеться про видачу, реєстрацію дозволу на виконання будівельних робіт (крім реставрації) через Єдину державну електронну систему у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

«Запровадження такого механізму забезпечить прозорий та зручний процес подання заявки. Зокрема, мінімізує кількість документів, необхідних для отримання послуги, а також створить умови для прозорого прийняття рішення щодо видачі дозволу, без втручання посадовців», – наголосила Наталія Козловська.

До об’єктів класу наслідків СС2 та СС3 належать, зокрема, житлові будинки від 5 поверхів, житлові комплекси багатоповерхових будинків, комплекси з торговими та громадськими центрами.

Зазначимо, що проектом постанови передбачається визначити порядок видачі, реєстрації змін до дозволу на виконання будівельних робіт, а також набір відомостей для отримання дозволу, порядок взаємодії, передачі та їх перевірки за допомогою ЄДЕССБ.

Відтак рішення прийматиметься після проведення автоматичного аналізу зазначених замовником у заяві відомостей на їх повноту, відповідність формату, логічність та достовірність, з урахуванням критеріїв та визначення рівня ризику передбаченого Порядком ведення ЄДЕССБ.

Проектом постанови пропонується, що експериментальний проєкт розпочнеться після прийняття та оприлюднення постанови та триватиме до кінця 2022 року.

Аби долучитися до громадських обговорень, надсилайте свої зауваження та пропозиції електронною поштою на адресу [email protected] до 2 лютого 2022 року включно. Детальніше про проект – за посиланням https://bit.ly/3rH92VG.

Джерело: Міністерство розвитку громад та територій України


Мінрегіон розробив проект постанови щодо видачі дозволів на будівництво в автоматичному режимі
Богдан Мороз,консультант з публічних закупівель, Київ
Замовники часто запитують про закупівлю розроблення проєктно-кошторисної документації. Чому слід використовувати термін «проєктна документація» та говорити про таку її частину, як кошториси? Допоможемо правильно визначити предмет закупівлі

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
85

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
13476

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
5649

Закупівля додаткових робіт

Буває, що в процесі виконання договору підряду виникає потреба у додаткових аналогічних роботах, які не передбачав початковий проєкт та які пов’язані з предметом закупівлі основного договору. Дізнайтеся, як без порушень провести таку закупівлю
412

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді