Ключова умова для проведення закупівель з 01.01.2022 року

Встигніть виконати вчасно!

Як забезпечити

Як правильно оформлювати протоколи УО


Із 1 січня 2022 року в повному обсязі запрацюють положення Закону України «Про публічні закупівлі» щодо уповноважених осіб. Відтак тільки уповноважені особи будуть відповідальними за організацію та проведення процедур закупівель та спрощених закупівель.

Щоб уповноважена особа виконувала свої функції з публічних закупівель, вона має дотримати певні законодавчі вимоги, одна з яких — обов’язкове підтвердження рівня володіння необхідними (базовими) знаннями у сфері публічних закупівель шляхом проходження безкоштовного тестування.

За даними ДП «Прозорро», щодня тестування на вебпорталі Prozorro проходять 400—500 уповноважених осіб.

Наразі вже понад 20 000 УО підтвердили свої базові знання з питань закупівель. Якщо ви ще не в їх числі, — не відкладайте тестування на останні дні поточного року. Потурбуйтеся вже зараз про свої спокійну роботу в електронній системі закупівель з перших днів 2022 року.

Бажаємо успіху!

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Замовники публічних закупівель: як визначити категорію

Кожен, хто займається публічними закупівлями або планує розпочати кар’єру в цій сфері, має чітко розуміти, хто є замовниками в державних закупівлях. Зокрема тому, що різні категорії замовників мають вартісні межі в закупівлях. Тож такі замовники в держзакупівлях, з’ясуймо у статті
3521

Навчання з публічних закупівель 2024

Навчання уповноважених осіб у сфері публічних закупівель особливо затребуване у 2024 році. Законодавство під час воєнного стану зазнає змін чи не щомісяця, а відповідальність все ж така висока, штрафи «кусючі». Щоб підвищити свою кваліфікацію закупівельника та уникнути «грошових покарань», оберіть онлайн навчання з публічних закупівель, що найбільше відповідає вашим вимогам. Які є варіанти – розповідаємо
20199

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді