Ключова умова для проведення закупівель з 01.01.2022 року

Встигніть виконати вчасно!

Як забезпечити

Як правильно оформлювати протоколи УО


Із 1 січня 2022 року в повному обсязі запрацюють положення Закону України «Про публічні закупівлі» щодо уповноважених осіб. Відтак тільки уповноважені особи будуть відповідальними за організацію та проведення процедур закупівель та спрощених закупівель.

Щоб уповноважена особа виконувала свої функції з публічних закупівель, вона має дотримати певні законодавчі вимоги, одна з яких — обов’язкове підтвердження рівня володіння необхідними (базовими) знаннями у сфері публічних закупівель шляхом проходження безкоштовного тестування.

За даними ДП «Прозорро», щодня тестування на вебпорталі Prozorro проходять 400—500 уповноважених осіб.

Наразі вже понад 20 000 УО підтвердили свої базові знання з питань закупівель. Якщо ви ще не в їх числі, — не відкладайте тестування на останні дні поточного року. Потурбуйтеся вже зараз про свої спокійну роботу в електронній системі закупівель з перших днів 2022 року.

Бажаємо успіху!

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на розсилку від порталу «Держзакупівлі» та читайте важливі новини першими.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
51

Відпустка уповноваженої особи із закупівель: як працювати в ЕСЗ та організувати роботу

Уповноважена особа зібралась на відпочинок, а закупівля ще не завершена? Про такий розвиток подій замовник має потурбуватись заздалегідь. Дізнайтеся також, чи може УО у воєнний час піти у відпустку. Пояснимо обмеження та додаткові можливості, що визначає законодавство для відпусток під час війни
11240

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді