Статті автора Брожко Наталія

Як закупити електичну енергію у постачальника універсальних послуг
Закупівля у постачальника універсальних послуг можлива лише за певних умов. Що це за умови та які особливості про договір з постачальником універсальних послуг, має знати замовник, роз’яснюємо у статті.
1221
Уповноважена особа захворіла - хто проведе закупівлі
Яким чином тимчасова відсутність уповноваженої особи вплине на закупівельну діяльність замовника? Невже, весь процес зупиниться, якщо уповноважена особа захворіла та йде на лікарняний? Хто проведе закупівлі? Відповіді – у статті.
5139
Как быть, если уполномоченное лицо идет на больничный
Каким образом временное отсутствие уполномоченного лица повлияет на закупочную деятельность заказчика? Неужели весь процесс остановится? Может ли заказчик заранее подумать об альтернативном варианте? Ответы — в статье.
780
Передплата періодичних видань: код ДК і вид закупівлі
Бути на «гребні хвилі» і в темі останніх подій замовникам публічних закупівель допомагають, зокрема, професійні періодичні видання. А щоб представники замовника могли вдосталь насолодитись закупленим товаром, а не «відбиватись» від звинувачень у неправомірному придбанні таких товарів роз’яснимо, як правильно закуповувати періодичні видання.
5024
Як вносити зміни до оголошення про проведення процедури закупівлі
Оголошення про проведення процедури закупівлі – те, без чого не обходяться конкурентні процедури закупівлі (відкриті торги, торги з обмеженою участю, конкурентний діалог). А для спрощеної закупівлі таке оголошення взагалі заміняє тендерну документацію. Та часом замовник, розмістивши таке оголошення в електронній системі, виявляє помилку, розбіжність відомостей з тендерною документацією. Що врахувати, якщо потрібно цю помилку виправити?
3021
Как вносить изменения в объявление о проведении процедуры закупки
Объявление о проведении процедуры закупки — то, без чего не обходятся конкурентные процедуры закупки (открытые торги, торги с ограниченным участием, конкурентный диалог). А для упрощенной закупки такое объявление вообще изменяет тендерную документацию. Но порою заказчик, разместив такое объявление в электронной системе, обнаруживает ошибку, расхождение сведений с тендерной документацией. Что учесть, если нужно исправить эту ошибку?
666
Відсутність подальшої потреби та відміна торгів
Замовник не просто має відмінити торги, якщо подальшої потреби в закупівлі вже немає, йому необхідно обґрунтувати своє рішення. Як підтвердити документально відсутність подальшої потреби у 2021 році, щоб не мати претензій від учасників та перевіряльникі, роз’яснює експерт.
3638
Мультилотова закупівля: що варто знати закупівельнику
Виникла необхідність провести мультилотову закупівлю? Тоді дізнайтеся, що це за «звір» такий та як до нього підступитися. Про особливості мультилотової закупівлі, визначення її предмета, роз'яснює експерт на прикладах.
2844
Мультилотовая закупка: азы для закупщиков
Возникла необходимость провести мультилотовую закупку? Тогда узнайте, что это за «зверь» такой и как к нему подступиться. Об особенностях мультилотовой закупки, определения ее предмета, разъясняет эксперт на примерах.
1028
Как правильно закупать периодические издания
Быть на «гребне волны» и в теме последних событий заказчикам публичных закупок помогают, в частности, профессиональные периодические издания. А чтобы представители заказчика могли вдоволь насладиться закупленным товаром, а не «отбиваться» от обвинений в неправомерном приобретении таких товаров разъясним, как правильно закупать периодические издания.
1129
Види конкурентних процедур закупівлі
Коли ви новачок в закупівлях, запитань — більше, ніж відповідей. Однак маленькими кроками можна підкорити будь-яку вершину. Дізнайтеся, що таке конкурентна процедура закупівлі, що її вирізняє серед інших та які види конкурентних процедур державних закупівель є в Україні.
4865
Что такое конкурентная процедура закупки
Если вы новичок в закупках, вопросов больше, чем ответов. Но маленькими шагами можно покорить любую вершину. Узнайте, что такое конкурентная процедура закупки, что ее выделяет среди других и какие виды конкурентных процедур государственных закупок есть в Украине.
1588
Скорочена переговорна процедура: як застосовувати правильно
Переговорна процедура — виняток з процедур закупівель. Її, навіть, Закон України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) не відносить до конкурентних. Скорочена переговорна процедура 2021 відкриває нові можливості, особливо в період пандемії, для добросовісних замовників, але водночас є площиною для зловживань. В чому ж її особливість та як вірно її застосовувати? Роз’яснює наш експерт.
4214
Тендерна документація для спрощених закупівель: перевірте, що саме ви шукаєте
Деякі замовники, чи то за звичкою, чи то від незнання, шукають «тендерну документацію для спрощеної закупівлі». Оскільки такі запити не поодинокі, закцентуємо на ключових особливостях спрощеної закупівлі та роз’яснимо, що необхідно для неї підготувати замість ТД.
1670