Річний план закупівель в Прозоро

UA RU
Для оптимізації роботи, економії часу та коштів кожного року складається план закупівель на наступні 12 місяців. Він обов’язково затверджується тендерним комітетом або уповноваженою особою. Фінальний етап роботи — це розміщення плану закупівель на Прозоро. Які нюанси потрібно врахувати? У якому вигляді слід публікувати план закупівель в Прозоро?

 

 

Закон про публічні закупівлі не забороняє вносити зміни до річного плану закупівель та розміщувати план саме перед початком проведення закупівлі. Тож можна публікувати річний план закупівлі не лише на початку року, а й, приміром, перед оголошенням конкретної закупівлі.

Як же опублікувати  річний план в Прозоро?

Для початку необхідно зареєструватися в електронній системі ProZorro. Якщо у вас вже є обліковий запис, авторизуйтеся у кабінеті на сайті електронного майданчика. Потім знайдіть вкладку/кнопку «Створити план закупівель».

 

Як скласти річний план закупівель — алгоритм

 

Алгоритм оприлюднення плану закупівель

Раніше для опублікування річного плану закупівель потрібно було завантажити табличку, де були перелічені всі предмети закупівлі та процедури. Її прикріплювали у форматі pdf на майданчику. Тепер річний план закупівель в Прозоро подається у вигляді окремо заповнених форм для кожної процедури закупівлі. 

Натиснувши на назву, можна побачити форму річного плану з деталями закупівлі.

Замовники часом обурюються, навіщо кожну позицію плану заповнювати в окремій формі. Мовляв, на оприлюднення плану закупівель, що складається з 1000 позицій, доведеться витратити безліч часу. Мінекономіки, ДП «Прозорро» та Майданчики допомагають знайти оптимальне рішення, щоб полегшити і прискорити роботу закупівельника.

Зверніть увагу:

  • ДП «Прозорро» подбало щоб, форма плану за списком заповнюваних полів побудована аналогічно з формою про оголошення закупівлі. Таким чином, вам не потрібно двічі вказувати дані, що вже прописані у закупівельному плані. Інформацію з плану до оголошення можна переносити автоматично. Залишається лише додатково заповнити поля, яких не було у плані.
  • Е-майданчики для спрощення публікації річного плану закупівель пропонують замовникам функцію «імпорт». Так, замовник заповнює план у форматі таблиці по шаблону, рекомендованому майданчиком. Потім надсилаєте її своєму майданчику, після чого останній перетворює отриману таблицю в електронні форми.
 

 

Пам’ятайте, що майданчики не зобов'язані надавати такий сервіс! Це додаткова послуга деяких із них. Щоб дізнатися, чи пропонується функція імпорту планів, зв’яжіться зі службою підтримки конкретного майданчика.

Отже, обравши пункт «Створити план закупівель», заповніть запропоновані поля форми.

У розділі «Тип процедури» система запропонує вам вибрати один таких варіантів закупівлі:

Вкажіть вид процедури, який ви обрали для конкретної закупівлі. Збережіть форми у ЕСЗ. На цьому процес завершено.

Шпаргалка для закупівельника

 

Тепер ви знаєте, як оприлюднити річний план закупівель, витративши мінімум часу. Можна переходити до наступного етапу — проведення закупівлі.

 

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді