Планування на електронному майданчику: лаконічно про технічне

Автор
експерт, директор торговельного майданчика «Е-Тендер»
На вебінарі, який був організований 27 січня у зв’язку з прийняттям змін до Порядку визначення предмета закупівлі, замовники-слухачі ставили багато запитань щодо роботи з річними планами на торговельному майданчику «Е-Тендер». Надходять такі запитання також і до служби консультаційної підтримки користувачів майданчика. Представник майданчика завжди готовий надати кваліфіковану відповідь та вчасну допомогу

Практика розміщення планів на електронному майданчику «Е-Тендер» показує, що у замовників можуть виникати різні запитання, зокрема й технічні. Відповімо на найчастіші з них.

Що робити, якщо в разі вибору ДК 021:2015 немає потрібного замовникові коду класифікатора?

Якщо користувач обирає CPV (ДК 021:2015) код «99999999–9 — Не визначено», він обов’язково має також обрати код одного із класифікаторів: ДК 015, ДК 018, ДК 003.

Чи потрібно кожен запланований рядок плану публікувати окремо? Чи може замовник завантажити одразу весь план із файлу Excel?

На електронному майданчику «E-Tender» реалізовані такі можливості:

  • публікація плану з Excel. Але наголошуємо: користуйтеся лише шаблоном Excel, який можна знайти в особистому кабінеті замовника в розділі «Мій план»);
  • масове накладання електронного цифрового підпису (далі — ЕЦП). Замовник може підписати одразу декілька рядків плану після завантаження шаблону Excel або публікації безпосередньо через електронну веб-форму;
  • створення чернетки плану з можливістю її подальшого видалення.

Де на майданчику знайти можливість публікувати додаток до річного плану?

Форма плану єдина, тому під час публікації замовник обирає лише один із типів процедури, що характеризуватиме його закупівлю.

Чи можна вносити зміни в опубліковані плані?

Так, можна. Але після внесення змін необхідно обов’язково накладати ЕЦП.

Чи потрібно публікувати додаток до річного плану?

Так, обов’язково. Усі заплановані закупівлі замовника мають бути відображені в плані, причому починаючи від 1 копійки.

Якщо організація запланувала закупівлю на суму до 3000 грн., чи потрібно публікувати план?

Так, план публікувати потрібно. Навіть якщо замовник не застосовуватиме електронну систему для проведення процедури закупівлі. На майданчику слід обрати такий її тип: «Без застосування електронної системи».

Під час тендеру учасник подав скаргу ➤ Як діяти замовнику?

Чи потрібно підписувати ЕЦП додаток до річного плану?

Так, потрібно.

Чи потрібно замовнику публікувати на майданчику одразу весь річний план?

Головне, щоб безпосередньо перед проведенням конкретної процедури інформація про неї була внесена на майданчику.

Пам’ятаймо, що згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VІІІ річний план та зміни до нього мають бути оприлюднені протягом п’яти робочих днів з дня затвердження річного плану або змін до нього.

Функції видалення планів немає на рівні Центральної бази даних (ProZorro). Якщо в організації замовника зникла потреба в запланованій закупівлі, йому слід обрати відповідний план та вказати «0» у параметрі «очікувана вартість». Після цього опублікувати зміни та накласти ЕЦП.

Чому замовник не бачить на ProZorro своїх опублікованих планів?

Замовнику слід звернути увагу на те, в якому режимі його організація перебуває в системі. Тестові плани, так само як і тестові процедури закупівлі на prozorro.gov.ua, не відображаються.

Де публікувати протоколи засідання тендерного комітету про затвердження/зміни річного плану закупівель?

На майданчику не потрібно публікувати зазначені документи.

Якщо замовник уже опублікував плани на одному майданчику та планує продовжити розміщувати їх на іншому, чи потрібно повторно публікувати раніше опубліковані?

Опубліковані раніше плани замовнику повторно публікувати не потрібно.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді