Статті за темою Довоєнні закупівлі

Неформальне покращення, або Як уникнути зайвих проблем із документами учасника
У тендерній документації замовник визначає вимоги до предмета закупівлі й має відхилити пропозицію учасника, якщо вона не відповідає вимогам тендерної документації. Навіть тоді, коли невідповідності начебто незначні. Я наведу один приклад із формальними помилками, коли ситуація може бути іншою, якщо замовник передбачить це в тендерній документації.
421
Електронні підписи: що змінилося і які тепер застосовувати
Запрацював новий Закон, що врегульовує електронні довірчі послуги. Тепер усі документи легко можна перевести в електронний формат, підписати й переслати. Але — якщо врахувати нові вимоги до застосування електронних підписі
632
Закупівля комунальних послуг — 2019: розставляємо акценти
З року в рік замовники проводять закупівлі комунальних послуг. Що ж врахувати, аби вчасно закупити на 2019-й централізоване постачання холодної та гарячої води, водовідведення, газопостачання, централізоване опалення?
388
Зміни в ДБНах, про які має знати замовник
Аби оновити транспортну та житлово-комунальну інфраструктуру, побудувати нову школу, медичний заклад чи стадіон, замовники мають провести закупівлю. А оскільки без чинних будівельних норм тут не обійтися, потрібно відстежувати всі внесені до них зміни
472
Закупівля за кошти субвенції з держбюджету: що врахувати
Замовник розраховує на майбутню цільову субвенцію з держбюджету. Закупив медичне обладнання й уже милується обновкою в себе. Але оплатити його вартість за договором не зміг, бо з місцевого бюджету не надійшли бюджетні асигнування. Як тепер бути, до кого звертатися та що треба знати?
746
Факсиміле — помічник керівника чи пережиток минулого?
Іноді керівники організацій застосовують факсиміле — аби легше було підписувати стоси документів. Роблять це вони самі або уповноважують іншу особу поставити факсиміле від їхнього імені. Однак наразі в умовах реформування органів державної влади та їхньої публічності, електронного документообігу й електронних підписів факсиміле відходить у минуле. То чи можуть його використовувати керівники установ, держорганів, органів місцевого самоврядування та інші посадові особи?
805
Ми — за чесні закупівлі. Приєднуйтеся!
1 листопада команда DoZorro відсвяткувала свою другу річницю. Проект давно перевершив сподівання засновників. Наразі це не лише відомий моніторинговий портал, а й численна громадська спільнота, що стоїть на сторожі чесних закупівель. Що зроблено та які завдання визначили на майбутнє — розповів Іван Лахтіонов, координатор DoZorro, керівник програми інноваційних проектів «TI Україна»
261
Проводите допорогові закупівлі поза системою? Готуйтеся до законодавчих змін
Правила проведення допорогових закупівель на сьогодні майже не врегульовані законом. Це, з одного боку, робить замовників вільнішими у своїх діях, економить час, якого часто не вистачає. Але з другого — створює можливості для потрапляння цих закупівель у так звану сіру зону, де немає звітування і яку важко проконтролювати. Які саме зміни в регулюванні допорогових закупівель підготувало Мінекономрозвитку, нам пояснила Наталія Шимко, заступник директора Департаменту регулювання публічних закупівель — начальник відділу політики публічних закупівель Мінекономрозвитку
288
Закупівля лікарських засобів: де і як вимагати еквівалент
Лікарські засоби належать до тих предметів закупівель, які важливо придбати вчасно. Але ж учасник, який не згодний з вимогами тендерної документації (ТД), може внести у цей строк корективи, змінивши плани замовника поданням відповідної скарги. Тому умови документації краще формувати так, аби уникнути можливого оскарження. Як саме це зробити, коли прописуєте торговельну назву або еквівалент лікарського засобу, — покажу на прикладах.
495