Заклади профтехосвіти отримають кошти на реконструкцію від ЄІБ

КМУ затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на реалізацію проєкту «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні»

zakupkiedz.png

Отримайте безплатний доступ на цілу добу

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у держбюджеті за програмою 2201620 «Створення Центрів професійної досконалості», джерелом яких є кредитні кошти за фінансовою угодою між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Кошти спрямують на закупівлю товарів, робіт та послуг для закладів професійної (професійно-технічної) освіти — учасників проєкту.

Проєкт передбачає будівництво та/або реконструкцію закладів професійної (професійно-технічної) освіти і належне їх обладнання з подальшим набуттям закладами статусу центрів професійної досконалості.

Умова надання коштів — використання об’єктів, зокрема створених, покращених, відремонтованих, модернізованих за результатами реалізації субпроєктів, за цільовим призначенням протягом не менше 20 років з дати завершення реалізації субпроєктів.

За виділені кошти профінансують: розроблення проєктної документації, будівництво/капітальний ремонт (реконструкція) навчальних корпусів та освітньої інфраструктури (гуртожитків, навчально-виробничих будівель, їдалень, стадіонів, спортивних майданчиків, інженерних мереж), благоустрій територій, закупівлю та монтаж меблів, обладнання.

Контроль за виконанням умов договорів про закупівлю товарів, робіт і послуг у рамках реалізації проєкту, виконанням робіт та наданням послуг під час реалізації субпроєктів, організацією та проведенням торгів (тендерів), проведенням розрахунків за поставлену продукцію, виконані роботи та надані послуги, прийманням завершених робіт, використанням бюджетних коштів за їх цільовим призначенням здійснюватимуть в установленому законодавством порядку.

Джерело: постанова КМУ «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на реалізацію проекту «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні»  від 06.06.2023 № 573

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4218

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
192

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді