Уряд затвердив Постанову про деякі питання здійснення оборонних закупівель службою державного замовника

Уряд Постановою від 16 травня 2023 р. № 494 затвердив Порядок використання державним підприємством Міністерства оборони України «Агенція оборонних закупівель» коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення
contract.jpg

Визначаємо очікувану вартість для поточного ремонту

Про це в Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

Так, порядок визначає механізм використання державним підприємством Міністерства оборони «Агенція оборонних закупівель», яке уповноважено на здійснення закупівель та укладення державних контрактів (договорів) на закупівлю товарів, робіт і послуг оборонного призначення, коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації бюджетної програми «Розвиток, закупівля, модернізація та ремонт озброєння, військової техніки, засобів та обладнання» та встановлює деякі особливості виконання функцій служби державного замовника.

Отже, Уряд Постановою №494 від 16.05.2023 «Деякі питання здійснення оборонних закупівель службою державного замовника» відповідно до статей 1 і 4 Закону України «Про оборонні закупівлі», частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України постановляє:

  1. Затвердити Порядок використання державним підприємством Міністерства оборони України «Агенція оборонних закупівель» коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що додається.

  2. Установити, що вимоги пункту 9 Порядку складання, розгляду, затвердження та основних вимог до виконання кошторисів бюджетних установ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2002 р. № 228 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 9, ст. 414), щодо критеріїв визначення одержувача бюджетних коштів не застосовуються під час визначення одержувача бюджетних коштів, уповноваженого на виконання функцій служби державного замовника Міністерства оборони, крім вимоги про наявність бездефіцитного фінансового плану на поточний рік, фінансово-економічного розрахунку (обґрунтування) здійснення заходів бюджетної програми, застосування договірних умов.

  3. Внести до Порядку планування, формування, особливості розміщення, коригування оборонних закупівель, здійснення контролю та звітування про їх виконання, а також оприлюднення інформації про оборонні закупівлі, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2021 р. № 363 «Питання оборонних закупівель» (Офіційний вісник України, 2021 р., № 33, ст. 1916), зміну, що додається.

  4. Міністерству оборони подати до 30 грудня 2023 р. Кабінету Міністрів України звіт за результатами діяльності державного підприємства Міністерства оборони України «Агенція оборонних закупівель».

Джерело: Постанова КМУ від 16 травня 2023 р. № 494, телеграм-канал Тараса Мельничука

Оксана Соколова шеф-редактор Експертус Держзакупівлі
Стаття зорієнтує у законодавчих нововведеннях, що передбачають кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності органу держфінконтролю. За які дії притягнуть до відповідальності та кого — далі

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
709

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
627

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді