КМУ ухвалив постанову про Реєстр об’єктів критичної інфраструктури

Кабмін ухвалив постанову «Про затвердження Порядку ведення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, включення об’єктів до Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, доступу та надання інформації з нього»
РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ

Цей документ визначає процедури формування і ведення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури, включення об’єктів критичної інфраструктури до Реєстру, внесення до нього інформації про об’єкти критичної інфраструктури, регламентує умови доступу та надання інформації з Реєстру. 

Відповідно до цього документа, держателем та адміністратором Реєстру є уповноважений орган у сфері захисту критичної інфраструктури України. Він здійснює облік, узагальнення, систематизацію, аналіз та надання інформації з Реєстру, а також відповідає за внесення (та виключення) інформації про ОКІ в Реєстр.

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану та 12 місяців після його припинення чи скасування уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України є Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України

Реєстр відіграє важливу роль у координації процесу захисту критичної інфраструктури України. Він дозволяє узгодити дії суб’єктів національної системи захисту критичної інфраструктури, запровадити обмін інформацією між суб’єктами захисту, створити єдину базу даних щодо загроз і вразливостей, здійснити оцінку стану захищеності ОКІ, забезпечити паспортизацію та захист обʼєктів. 

«Затвердження порядку створення Реєстру об’єктів критичної інфраструктури – важливий крок на шляху захисту наших ОКІ, проте це – тільки один із перших кроків. Тепер всі органи, відповідальні за захист критичної інфраструктури, мають долучитись до роботи з наповнення цього реєстру», – зазначив Голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь. 

Відповідальними за надання інформації до Реєстру є секторальні органи у сфері захисту критичної інфраструктури. Вони ідентифікують ОКІ, разом із оператором критичної інфраструктури здійснюють категоризацію ОКІ відповідно до вимог, викладених у постанові КМУ № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури», за результатами чого складають секторальні переліки ОКІ та подають інформацію в Держспецзв'язку для її внесення в Реєстр. 

«Від того, наскільки швидко та якісно буде проведена робота, залежить в тому числі наша стійкість перед ворогом», – зазначив Голова Служби.

Джерело: офіційний сайт Держспецзв'язку

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4210

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9818

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді