Антикорупційна декларація: як подати, якщо втратили документи на власність

Теми:
У Реєстрі декларацій з’явилася функція, що допоможе декларантам дізнаватися відомості про свою власність, наявні в реєстрах. Відтак ті, хто втратив документи про власність, зможуть швидше заповнити антикорупційну декларацію.

Дізнатися інформацію про об’єкти нерухомості, об’єкти незавершеного будівництва та транспортні засоби, які належать або належали декларанту або які він успадкував, а також наявні обтяження, відомості про які містять реєстри, можна у Реєстрі декларацій за допомогою спеціальної функції — «Дані для декларації».

Як скористатися функцією?

Антикорупційна декларація: як подати, якщо втратили документи на власність

Відкрити ✔️

Чому інформація про власність відображається за 2020 рік, а не за 2021-й?

Інформацію, що міститься в «Даних для декларації», отримали в результаті порівняння даних у вже поданій декларації із даними в інших держреєстрах. Таке порівняння відбувається автоматично. Оскільки строк подання декларацій за 2021 рік ще не завершився, для більшості декларантів останньою поданою декларацією, яка пройшла таке порівняння даних, є декларація за 2020 рік. Тому «Дані для декларації» містять відомості станом на 31.12.2020 та можуть бути неактуальними для декларації за 2021 рік (станом на 31.12.2021).

Приклад

Якщо у «Даних для декларації» зазначена квартира, яку декларант продав у 2021 році, то її не потрібно вказувати в декларації за 2021 рік. Якщо ж він придбав майно протягом 2021 року, то має самостійно внести його до декларації.

Інформація в «Даних для декларації» не є результатом перевірки декларації НАЗК, вона формується з інформації держреєстрів, до яких НАЗК має доступ.

Після перевірки інформації на актуальність можна переносити дані до декларації.

Коли «Дані для декларації» можуть не містити даних про власність?

У НАЗК нагадали, що на час війни антикорупційну декларацію можна подавати за власним бажанням.

Джерело: офіційний сайт НАЗК



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді