Мінфін розробив нову форму авансового звіту та порядок його складання

Мінфін оприлюднив проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 вересня 2015 року № 841»
Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ внесені зміни до пункту 170.9 Податкового кодексу України (ПК).

Так, зокрема, підпунктом 170.9.4 ПК передбачили використання звіту про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт. Платник складає та подає такий звіт у строки, визначені підпунктом 170.9.3 ПК, у паперовій або електронній формі у разі:

  • наявності оподатковуваного доходу, визначеного відповідно до підпункту 170.9.1 ПК, з метою розрахунку суми податку;
  • використання платником готівки понад суму добових витрат (включаючи отриману із застосуванням платіжних інструментів).

До того ж, передбачено, що у разі, якщо під час відрядження або виконання окремих цивільно-правових дій платник податку застосував платіжні інструменти, включаючи корпоративні (бізнесові) платіжні інструменти або особисті платіжні інструменти, чи їх реквізити для проведення розрахунків у безготівковій формі та/або для отримання готівки в межах суми добових витрат та за відсутності оподатковуваного доходу, звіт про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, не складають і не подають.

Зважаючи на вимоги пункту 170.9 ПК, виникла необхідність внесення змін до форми Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (далі — Звіт), та Порядку його складання.

На сайті Мінфіну вже оприлюднили проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 вересня 2015 року № 841». Ним у новій редакції викладають форму Звіту та Порядок його складання, затверджені наказом Мінфіну від 28.09.2015 № 841.

Чинний Звіт удосконалюють в частині розширення можливостей використання різних видів підпису. А саме підписання власноруч або з використанням електронного цифрового підпису відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.2003 № 851-IV та «Про електронні довірчі послуги» від 05.10.2017 № 2155-VIII.

Джерело: офіційний сайт Мінфіну

Ілона Тарнопольська головний редактор експертно-правової системи «Експертус Держзакупівлі»
Ви щоденно стикаєтеся зі складними робочими ситуаціями. Ми ж – щоденно допомагаємо їх вирішувати. Тож заходьте в Систему, щоб швидко отримати рішення своєї ситуації

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчання для учасників «Як взяти участь і перемогти в публічній закупівлі у Prozorro»

✔️Ґрунтовні лекції, що поєднують законодавчу базу та експертні висновки ✔️ Навчання у зручному онлайн-форматі ✔️ Відеопояснення від провідних експертів ✔️ Сертифікат про підвищення кваліфікації від Юридичного університету Ярослава Мудрого
224

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4216

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4010

Як діяти учаснику після його визначення переможцем відкритих торгів

Кожен учасник торгів змагається за перемогу. А що робити, коли довгоочікуваний тріумф уже став реальністю? Після оголошення переможця наступає новий, не менш відповідальний етап — підписання контракту. Важливо знати, у який термін можна укласти договір і коли необхідно надати забезпечення його виконання.
187

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді