Стартувало навчання з військового обліку за програмою Генштабу ЗСУ

Особи, відповідальні за ведення військового обліку на підприємствах та в установах, з 5 січня 2023 року зо­бо­в’я­зані підвищувати кваліфікацію за програмою Генштабу ЗСУ. Отримайте документ, що підтвердить проходження обов’язкового підвищення кваліфікації!

Стартувало навчання з військового обліку за програмою Генштабу ЗСУ

Перше, що вас запитають під час перевірки: «Чи маєте документ, що підтверджує таке навчання від вищого навчального закладу?».

Чи є в Україні програми, які вже погодив Генштаб

Так. Одна з перших програм, яку погодив Генштаб, – «Військовий облік на підприємствах, в установах, організаціях, державних органах та органах місцевого самоврядування». По завершенню навчання учні отримують документ, що підтверджує підвищення кваліфікації від Національного Юридичного Університету ім. Ярослава Мудрого.

РОЗПОЧАТИ НАВЧАННЯ

Чи відповідає зміст програми запитам із практики

Так. Програма передбачає детальне вивчення Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30.12.2022 № 1487, а також десятки практичних кейсів, алгоритмів, зразків документів.

Завдяки програмі ви зможете:

  • застосовувати норми законодавства у сфері військового обліку та бронювання;
  • організовувати та планувати роботу з військового обліку в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях;
  • забезпечувати правильність складання документації з військового обліку, її облік, систематизацію та зберігання;
  • подавати звітність щодо призовників, військовозобов’язаних та резервістів;
  • проводити звіряння з ТЦК та СП;
  • аналізувати стан військового обліку у вашій організації;
  • контролювати дотримання порядку та правил військового обліку.

Після навчання ви чітко розумітимете свої завдання як особи, відповідальної за ведення військового обліку, матимете готові алгоритми дій та всі необхідні шаблони документів.

Хто підготував навчальну програму

Серед авторів курсу – Юлія Видиборець, сертифікований експерт із військового обліку, та представники Національного Юридичного Університету ім. Ярослава Мудрого, зокрема ректор – Анатолій Гетьман.

Який формат навчання

Навчання відбувається на платформі Вищої Школи Кадровика від Цифрового видавництва Експертус. Навчання триває три місяці (120 годин, 4 кредити ЄКТС) та проходить у дистанційному форматі 24/7.

Переваги такої платформи:

  • можливість навчатися без відриву від роботи;
  • необмежена кількість спроб скласти тестування;
  • готові шаблони документів, які можна скачати у форматі MS Word.

Програма передбачає конспекти лекцій, відео, розбір практичних кейсів, практику на інтерактивних тренажерах, тестування.

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Головне у серпні для закупівельника

В огляді — найважливіше, що маєте врахувати у серпні. Це консультації, зразки, довідники, відеороз’яснення, коментарі останніх змін — усе, що знадобиться закупівельнику у щоденній роботі
432

Замовники публічних закупівель: як визначити категорію

Кожен, хто займається публічними закупівлями або планує розпочати кар’єру в цій сфері, має чітко розуміти, хто є замовниками в державних закупівлях. Зокрема тому, що різні категорії замовників мають вартісні межі в закупівлях. Тож такі замовники в держзакупівлях, з’ясуймо у статті
3585

Відпустка уповноваженої особи із закупівель: як працювати в ЕСЗ та організувати роботу

Уповноважена особа зібралась на відпочинок, а закупівля ще не завершена? Про такий розвиток подій замовник має потурбуватись заздалегідь. Дізнайтеся також, чи може УО у воєнний час піти у відпустку. Пояснимо обмеження та додаткові можливості, що визначає законодавство для відпусток під час війни
12128

Прямий договір: як провести закупівлю без порушень

У яких випадках сьогодні можна укладати прямий договір за Особливостями? Коли звіт про договір про закупівлю, укладений без використання ЕСЗ, публікувати обов'язково, а коли — ні? Детально у статті
71493

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді