АМКУ та ДП «Прозорро» обговорили посилення співпраці в розслідуваннях змов на закупівлях

Керівництвом АМКУ та представниками ДП «Прозорро» 28 лютого 2023 року були розглянуті способи посилення ефективності співпраці в рамках розслідувань Антимонопольним комітетом України змов на закупівлях.
Вебінар від журналу Держзакупівлі

Запис вебінару про закупівлю ліків в е-каталозі

Учасники зустрічі обговорили наступне:

  • необхідність зміни підходів до надання інформації АМКУ щодо мультилотових закупівель;
  • способи контролю відповідності наданих учасниками документів;
  • доступ фахівців АМКУ до закритої інформації;
  • ненадання учасниками закупівель певної інформації про себе та інше.

У нараді взяли участь голова Комітету Ольга Піщанська, заступник генерального директора ДП «Прозорро» Наталія Шимко, начальник Управління розслідувань окремих видів антиконкурентних узгоджених дій Микола Смук, керівники МТВ АМКУ та профільні фахівці. 

На початку зустрічі учасники озвучили низку напрямків, щодо яких існує нагальна необхідність зміни підходів, адже вони створюють потенційні загрози ускладнення розслідувань справ щодо змов на закупівлях та доведення позиції Комітету у судах.  

«У нас з ДП «Прозорро» діє давно відпрацьований та налагоджений механізм взаємодії щодо розслідувань зловживань на торгах. Але, зокрема, і у зв’язку з запровадженням воєнного стану, у нас почали виникати питання щодо отримання інформації у достатньому для проведення ефективних розслідувань обсязі. Деякі з цих питань потребують нагального вирішення», – зазначила Ольга Піщанська.

Під час обговорення фахівці Управління розслідувань окремих видів антиконкурентних узгоджених дій та Північного міжобласного територіального відділення АМКУ навели приклади щодо конкретних справ та надали пропозиції щодо шляхів вирішення зазначених проблем.

Зокрема, заступниця генерального директора ДП «Прозорро» Наталія Шимко розповіла про поточні можливості ресурсу щодо надання та обробки інформації й висловила готовність спільно працювати над вирішенням складних питань. У підсумку учасники зустрічі домовилися продовжити обмін інформацією та консультації з профільними фахівцями підприємства.

Джерело: офіційний сайт АМКУ

Наталія Заєць консультант з публічних закупівель, канд. екон. наук, Київ
Скористайтеся покроковою інструкцією, щоб провести закупівлю в електронному каталозі із застосуванням запиту пропозицій постачальників за оновленими вимогами Особливостей та Порядку № 822

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Моніторинг закупівель 2024

Хто і за яких підстав проводить моніторинг публічних закупівель 2024, які строки проведення моніторингу закупівлі — у консультації
4212

Оскарження рішень АМКУ

Замовник має виконати рішення АМКУ не пізніше 30 днів з дня його прийняття. Або ж може оскаржити таке рішення до суду. Як оскаржити рішення Антимонопольного комітету, якщо ви з ним не згодні та які докази підготувати - роз’яснюємо у статті
9820

Що варто знати про нецільове використання бюджетних коштів

За нецільове використання бюджетних коштів, можуть не тільки оштрафувати, а й притягнути до кримінальної відповідальності! Дізнайтеся все про цей важливий аспект і вбережіть себе від неприємностей. Розберемо свіжу судову практику
13351

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді