Європейська комісія схвалила пропозицію скасувати мита для України ще на рік

Європейська Комісія схвалила офіційну пропозицію продовжити дію автономних торгових заходів для України ще на один рік.

Перший віцепрем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко на своїй сторінці у Фесбуці повідомила, що Європейська Комісія продовжила ще на рік скасування імпортних мит, квот і заходів торгового захисту на український експорт до Європейського Союзу.

«Нагадаю, що завдяки повному скасуванню тарифів український бізнес зміг збільшити експорт до ЄС під час війни. 2022 року експорт до ЄС склав 27,9 млрд доларів. Це всього 63% нашого експорту минулого року», - підкреслила Юлія Свириденко.

Вона також зауважила, що це перший офіційний крок до продовження безмитного режиму. Тепер, згідно європейських процедур, відповідне рішення має бути розглянуте Європейським парламентом і Радою ЄС, після чого вступить в силу.

Юлія Свириденко додала, що під час зустрічі з DG Trade були проговорені й інші кроки для посилення торгових зв'язків між Україною та ЄС, що особливо важливо в контексті інтеграції до Європейського Союзу.

Джерело: сторінка у Фейсбуці Юлії Свириденко

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель

Мінеконміки рекомендує використовувати Примірне положення про уповноважену особу з публічних закупівель як основу для створення власного положення про уповноважену особу. Дізнайтеся, з чого складається Примірне положення та скачайте зразок такого положення
4009

Наказ про обгрунтування підстави для здійснення закупівлі

Щоб закупити за прямим договором на підставі пункту 13, потрібно оформити обґрунтування підстави для закупівлі за цим пунктом у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа. Скачайте зразок від експертів системи «Експертус Держзакупівлі»
708

Підвищення кваліфікації держслужбовців, які відповідають за публічні закупівлі

У межах виконання Стратегії реформування системи публічних закупівель на 2024–2026 роки НАДС затвердило Типову загальну професійну (сертифікатну) програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за здійснення публічних закупівель
626

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді