Україні дозволили збільшити імпорт електроенергії з Європи до 700 МВт без добових обмежень

14 лютого 2023 року європейське енргооб’єднання ENTSO-E ухвалило рішення про збільшення технічної можливості імпорту електроенергії в Україну до 700 МВт у будь-який час.

Як повідомляє НЕК «Укренерго» у Телеграмі, до цього максимально можливий імпорт електроенергії з Європи становив 700 МВт вночі та 600 МВт в інші години доби. Збільшити імпорт електроенергії вдалося завдяки синхронізації української та європейської енергосистем, яку Укренерго успішно здійснило 16 березня 2022 року в умовах війни.

«Це результат нашої спільної наполегливої роботи з європейськими колегами, які глибоко розуміють важливість імпорту для енергосистеми України і надають нам всебічну підтримку у цьому напрямі.

Ми будемо й надалі працювати над розширенням технічних можливостей для комерційного обміну між Україною та Європою. Наразі триває оцінка можливості подальшого збільшення лімітів комерційного обміну», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, після перших масованих атак на енергетичну інфраструктуру, з 11 жовтня 2022 року Україна припинила експорт електроенергії у Європу.

Натомість сьогодні відбувається імпорт електроенергії, який при втраті генерації на електростанціях внаслідок російських масованих обстрілів енергосистеми дозволяє зменшити дефіцит потужності і відповідно зменшити обсяги обмежень.

Джерело: телеграм-канал Укренерго

 

 

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зміна ціни в договорах про закупівлю продуктів харчування

Скористаєтеся порадами, які допоможуть запобігти проблемам під час закупівлі продуктів харчування. А також отримаєте детальний механізм зміни ціни договору — шість правил допоможуть уникнути неприємностей, які мали замовники в наведених прикладах
126

Погодження договорів з Мінцифрою у 2024 році

У 2024 році порядок погодження проєктів за Національною програмою інформатизації змінився. У статті розглянемо, що врахувати замовнику, щоб погодити проєкти з Мінцифри
14730

Закупівля комп’ютерної техніки у 2024 році

Якщо у 2024 запланували закупівлю комп’ютерної техніки, вам необхідно врахувати чимало важливих аспектів. Розкажемо, як правильно визначити потребу, встановити очікувану вартість та що вимагати від учасників
6051

Перелік робіт з поточного та капітального ремонту

Коли плануєте ремонт будівлі, буває важко визначитися належить предмет закупівлі до поточного чи капітального ремонту. Пропонуємо ознайомитися з переліком таких робіт, щоб обрати правильно код ДК
198

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді